Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

TEDX Ξηροκρήνη

Καθόμαστε έξω από μια καφετέρια όταν σταματάει μπροστά μας ένας μεσήλικας κύριος έχοντας , προφανώς,  όρεξη να μας μιλήσει για τη ζωή του. Αλλά κι εμείς έτσι όπως τον βλέπουμε καλοντυμένο, με αέρα και επιδερμίδα μωρού, ευελπιστούμε ότι  θα αντλήσουμε κάποια διδάγματα ή έστω μερικά  tips από την επιτυχία του, που προτρέχει να μας περιγράψει.
-Παιδιά, λέει, αρχίζοντας τη διάλεξή του, η δική μου επιτυχία βασίζεται στο τρίπτυχο γνωριμίες , ευελιξία, προσαρμογή. Μπήκα στην πυροσβεστική το 1982 και το 1985 έγινα εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού μας φορέα. Το 1986 γνωρίζω τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το 1987 γίνομαι προϊστάμενος στην μονάδα μου. Το 1992 γνωρίζω τον Γιάννη Παλαιοκρασά και την ίδια χρονιά γίνομαι γενικός υπεύθυνος σχεδιασμού των προγραμμάτων επιμόρφωσης των πυροσβεστών. Το 1997 επί Άκη Τσοχατζόπουλου πήρα άδεια 2,5 ετών με αποδοχών για να επιμορφωθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχω βγει φωτογραφία με τον Άρνολντ Σβαρτσενέιγκερ.
Επιστρέφοντας το 1999 γνωρίζω τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά γνωρίζω τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και διορίζω το δύο παιδιά μου στη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Το 2004 προΐσταμαι  των πανελλαδικών συμβουλίων για την έγκαιρη αποφυγή πυρκαγιών στις κολυμβητικές υποδομές των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Το 2005 σε ηλικία 45 ετών βγαίνω στη σύνταξη. Το 2012 εντάσσομαι και σχετικά γρήγορα αρχίζω να ηγούμαι μιας προσπάθειας αντιμνημονιακού χαρακτήρα των συνταξιοδοτηθέντων ηλικίας 42 με 46.

Να μη τα πολυλογώ, φίλοι, αυτός ο κύριος  μας έλεγε κι άλλα πολλά για τη ζωή του, όση ώρα εμείς ρουφούσαμε την κάθε του λέξη σαν μαθητούδια. Βλέπετε, λοιπόν. πόσο εποικοδομητικά μπορεί να είναι καμιά φορά αυτά τα TEDX του δρόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου