Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

11 Ευρωπαίοι συγγραφείς συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη


Για τη μετανάστευση εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης θα συζητήσουν 11 συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τη συνάντηση που έχει τίτλο "Θεσσαλονίκη-Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα" διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το λογοτεχνικό περιοδικό εντευκτήριο, σε συνεργασία με το πολιτιστικό ίδρυμα Allianz, το λογοτεχνικό συμπόσιο του Βερολίνου και το Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης.

Στις παρουσιάσεις και τους κύκλους των συζητήσεων θα μετέχουν οι ακόλουθοι συγγραφείς:

 Βασίλης Αμανατίδης, Μικέλα Χαρτουλάρη, Φοίβη Γιαννίση, Γιάννης Σκαραγκάς, Βασίλης Τερζόπουλος, Χρήστος Χρυσόπουλος, Najet Adouani (Τυνησία), Mathias Énard (Γαλλία), Sherko Fatah (Γερμανία), Άρη Φιορέτο (Σουηδία), Nikol Ljubić (Γερμανία).
Το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

- 3 Ιουνίου, ώρα 19.00: Εναρκτήρια εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων), με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

- 4 Ιουνίου, ώρα 19.00: Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και αναγνώσεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Θα ακολουθήσουν συναυλία με τον Θωμά Κοροβίνη και δεξίωση.

- 5 Ιουνίου, ώρα 9.00: Συζήτηση των συγγραφέων στο Ινστιτούτο Goethe.

Παράλληλη εκδήλωση:

5 Ιουνίου, ώρα 19.00: Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση «Θεσσαλονίκη 1863-1873. Οι παλαιότερες φωτογραφίες. Οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ - Βίλα Καπαντζή (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου