Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μονάχα οι ευαίσθητοι προκόβουνε εδώ, Φρανκ Άντεργουντ «γατάκι»

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν δύο φίλοι, ένας σκληρός κι ένας ευαίσθητος. Πατώντας "επί πτωμάτων", ο σκληρός τα κατάφερνε πάντα μια χαρά στη ζωή, ανοίγοντας το ένα μαγαζί μετά το άλλο και πλουτίζοντας διαρκώς, με το γόητρο και την επιρροή του στην οικονομική ζωή της πόλης να αυξάνονται μέρα με τη μέρα  . Αντίθετα, ο καημένος ο ευαίσθητος-τον οποίο ο σκληρός  χαρακτήριζε  «μαλθακό» και «άβουλο»- έμενε συνήθως άνεργος και έμαθε να ζει από βοηθήματα συγγενών του, πάντα κοντά στα όρια της ανέχειας και της φτώχειας.
Μια μέρα λοιπόν, που τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν πραγματικά ο «σκληρός» άρχισε να βλέπει τα τέσσερα μαγαζιά του το ένα μετά το άλλο να κλείνουν. Την ίδια εποχή ο ευαίσθητος έβρισκε μια δουλειά των 400 ευρώ, αντιμετωπίζοντας όμως τη χλεύη του «σκληρού», που έλεγε ότι προτιμά να πεθάνει από το να δουλέψει για 400 ευρώ.
Σήμερα, όμως, ο «σκληρός» όχι μόνο δεν έχει μία στην τσέπη του και έχει αναγκαστεί να μπει στο payroll του πατέρα του, αλλά χρωστάει και 300.000 ευρώ στις τράπεζες, που απειλούν να του πάρουν το σπίτι και να τον αφήσουν στο δρόμο.

Αντίθετα ο «ευαίσθητος» με τα 400 ευρώ που βγάζει πήρε τη νέα τεράστια  τηλεόραση με κυρτή οθόνη της  Samsung, έγινε συνδρομητής στην ΟΤΕ TV και ετοιμάζεται για πασχαλινό ταξίδι Βιέννη- Βουδαπέστη μαζί με την παρέα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου