Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Die Fremde 2010-Selectrespect-ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ



Νέες ταινίες. Η ταινία Die Frembe της Αυστριακής σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Feo Alabag απέσπασε το 2010 το βραβείο δεύτερης καλύτερης γερμανικής ταινίας  στο Deutscher Filmpreis. Πρόκειται για μια δραματική , ευαίσθητη κι ανθρωποκεντρική ταινία, η οποία σχολιάζει με δεικτικό τρόπο τις θρησκευτικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν την τουρκική κοινότητα στη Γερμανία, ως προέκταση της εξαγωγής ενός εθιμικού δικαίου που συνθλίβει τα όρια του ζωτικού χώρου μέσα στον οποίο υποχρεώνονται να περιοριστούν οι γυναίκες.
Παρακολουθούμε την ιστορία της Umai μιας νεαρής γυναίκας τουρκικής καταγωγής που αποδρά από τον καταπιεστικό της γάμο στην Κωνσταντινούπολη παίρνοντας μαζί και το γιο της.
Η Umai, πηγαίνοντας στη Γερμανία για να βρει δουλειά και να τελειώσει το σχολείο,  έρχεται αντιμέτωπη με την υπερβολική αντίδραση της οικογένειάς της, η οποία θεωρεί ότι την ντρόπιασε.
Για να σταθεί στα πόδια της η Umai παλεύει με θεούς και δαίμονες, έχοντας ως μεγάλο της αντίπαλο την ίδια της την οικογένεια, η οποία τοποθετεί ακόμα και πάνω από τη ζωή του παιδιού της τις παραδοσιακές αξίες της τουρκικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου