Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

"Αγανάκτηση-Indignation" 2016-ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


Νέες ταινίες. Όχι τυχαία η ταινία toy Τζέιμς Σέιμους ξεκινάει με μια σύντομη αλλά απαιτητική σκηνή δράσης σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Μ αυτή την επιλογή θέλει να μας δείξει ότι ο Μάρκους, ένας νεαρός ιδεαλιστής εβραϊκής καταγωγής με ανήσυχο πνεύμα και ανυπότακτο χαρακτήρα έχει μια εναλλακτική για τη ζωή του που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει. Τη στρατολόγησή του στον αμερικανικό στρατό.
Για να το πράξει αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει την υπερπροστατευτική οικογένειά του και να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο κολέγιο του Οχάιο, όπου από τη μια παλεύει με τον ίδιο τον συντηρητισμό μέσα στον οποίο γαλουχήθηκε από την οικογένειά του,  ενώ από την άλλη γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριάς του, της Ολίβια, που αποδεικνύεται αρκετά "απελευθερωμένη" για την εποχή. Η ταινία- που αποτελεί μεταφορά στον κινηματογράφο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ- κυλάει κάπως αργά, απόρροια της σφικτής πρόζας του μυθιστορήματος μα και της επιθυμίας του Τζέιμς Σέιμους να υπηρετήσει το αληθινό πνεύμα του Ροθ. Στα πλεονεκτήματα της ταινίας είναι ότι διαθέτει καλή φωτογραφία, στέρεους χαρακτήρες, ατμόσφαιρα και ενδιαφέροντες διαλόγους.
Σε μια υπερβολικά συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές, είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς, μας λέει τελικά ο Φίλιπ Ροθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου