Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

The Neon Damon (2016)


Ένα περίεργο, σχεδόν αλλόκοτο θρίλερ, που αναμένεται να διχάσει το κοινό κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τις επόμενες ημέρες. "The Neon Damon" είναι ο τίτλος του και παρόλο ότι έτσι λανσάρεται στην αγορά δεν μπορείς να το πεις ούτε κλασική ταινία τρόμου αλλά ούτε και φαντασίας. Περισσότερο είναι ένα βραδύκαυστο θρίλερ, στο οποίο η πανταχού παρούσα αίσθηση της απειλής αποτυπώνεται μέσα από μια σχεδόν κλινική  φωτογραφία, και  μινιμαλιστικά ντεκόρ λουσμένα από ένα υπερβατικό φως που αντιπαραβάλλονται με δυστοπικά σύθαμπα, και  μια γενική αίσθηση ότι όλα τα πλάσματα είναι βυθισμένα σε μια νωχελικότητα που επιτείνει την εγκαρτέρηση του κακού.

Η ταινία εστιάζει στο χώρο της μόδας όπου όλα κινούνται στην επιφάνεια της ομορφιάς, της απόλυτης εμμονής, κι  ένα νεαρό κορίτσι, η Τζέσι, κάνει τα πρώτα της βήματα στο Λος Άντζελες , θέλοντας να γίνει διάσημο μοντέλο. Ανάμεσα στα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο της είναι ο φθόνος μιας ομάδας επικίνδυνων συναδέλφων της, που θα κάνουν τα πάντα για να της κλείσουν το δρόμο προς τις μεγάλες πασαρέλες εποφθαλμιώντας τα ασύγκριτα νιάτα της και την αξεπέραστη ομορφιά της.

Μια ταινία για τον ακραίο ανταγωνισμό στο χώρο της μόδας αλλά όχι μόνο , που ξεσήκωσε ακραίες αντιδράσεις στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, φτιαγμένη από το Δανό σκηνοθέτη των "Drive" και "Only God Forgives" Nicolas Winding Refn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου