Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Prince of Persia


Βρισκόμαστε στην αρχαία Περσία όπου ο βασιλιάς ξεχωρίζει ένα μικρό παιδάκι και το παίρνει στο παλάτι για να το αναθρέψει ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά του.

Ο μικρός μεγαλώνει και γίνεται ο πρίγκιπας Dastan που ξεχωρίζει για την ευγενική του φυσιογνωμία και την αγάπη για τα ετεροθαλή αδέλφια του.

Ωστόσο, η παραμυθένια ζωή του θα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς ο Dastan θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας πλεκτάνης που θα τον αναγκάσει να γίνει φυγάς και να συνεργαστεί με την πριγκίπισσα Tamina που έχει στην κατοχή της ένα μικρό αντικείμενο, το στιλέτο του χρόνου, που μπορεί να αλλάξει προς το θετικό ή το αρνητικό τη μοίρα του κόσμου.

Δια χειρός Mike Newell , η νέα θεαματική υπερπαραγωγή της Disney επιβεβαιώνει τη διαχρονική φιλοσοφία της εταιρείας που βλέπει τις ταινίες αποκλειστικά ως προϊόν ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Έτσι, και σ αυτό το project συναντούμε όλα τα υλικά μιας φιλόδοξης παραγωγής από ηθοποιούς σταρ μέχρι επιβλητικά σκηνικά, κοστούμια και εξαιρετικά ειδικά εφέ, αλλά χάνουμε τον καιρό μας αναζητώντας κάτι περισσότερο και βαθύτερο από αυτό που βλέπουμε.

Κλασικό χολιγουντιανό προϊόν που απευθύνεται σε μαζικό κοινό βασισμένο στο δημοφιλές video-game μια επιλογή που αρχίζει να παίρνει τα σκήπτρα από τη μεταφορά βιβλίων στη μεγάλη οθόνη, το Prince of Persia διαθέτει όλες εκείνες τις ευκολίες και τις καλοσχεδιασμένες αφέλειες που έχουν χαρίσει στο συγκεκριμένο είδος κινηματογράφου την ηγεμονική θέση που κατέχει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου