Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η καραμπόλα

Photo: Rembling


Ο αστυνόμος Γ.Χ χρησιμοποιεί όλες τις υψηλές του γνωριμίες προκειμένου να μεταφερθεί στο 3ο Αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου στη θέση του Μ.Κ ο οποίος μετατίθεται στο 4ο Αστ. Τμ. Κυψέλης.
Ο δυσαρεστημένος όμως Μ.Κ δε μένει καθόλου με σταυρωμένα τα χέρια και χρησιμοποιεί κι αυτός τις γνωριμίες του προκειμένου να αλλάξει τη μετάθεσή του για το 2ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου παίρνει τη θέση του Α. Νικολάου ο οποίος μεταφέρεται στο 4ο Αστυν.Τμ. Παγκρατίου.
Από την πλευρά του ο τσαντισμένος Α. Νικολάου δε μένει ούτε αυτός με σταυρωμένα τα χέρια και χρησιμοποιεί  όλες τις γνωριμίες που έχει προκειμένου να αλλάξει τη μετάθεσή του για το 5ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου παίρνει τη θέση του Σ.Παπαστράτου, ο οποίος μεταφέρεται στο 4ο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου.

Ο σκασμένος όμως Σ.Παπαστράτου δεν αντιμετωπίζει καθόλου παθητικά την όλη κατάσταση γι αυτό και χρησιμοποιεί όλες τις γνωριμίες που έχει προκειμένου να αλλάξει τη μετάθεσή του και να πάει στο 5ο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου, εκεί όπου παίρνει τη θέση του Λ. Χωρατατζή, ο οποίος μεταφέρεται στο 2ο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Ο δυσαρεστημένος όμως Λεωνίδας Χωρατατζής, ο οποίος αν και έχει υψηλές γνωριμίες μέσα στο υπουργικό συμβούλιο είναι κατά της λογικής αυτής που θέλει τον κάθε αστυνομικό να χρησιμοποιεί το βύσμα του για να πάρει τη θέση ενός συναδέλφου, εξοργίζεται τόσο πολύ που ξεχνάει πολύ γρήγορα τις αρχές του και απευθύνεται άμεσα στον ίδιο τον υπουργό, ζητώντας του να αλλάξει ταχύτατα τη μετάθεσή του και να τον μεταφέρει στο 4ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης εκεί όπου όπως θυμόμαστε  ο πρώτος αστυνομικός της ιστορίας μας ο Γ. Χ είχε χρησιμοποιήσει τις υψηλές του γνωριμίες προκειμένου να μεταφερθεί και να παρει τη θέση του αστυνόμου Μ.Κ.


Έτσι είστε, λοιπόν; λέει ο δυσαρεστημένος αστυνόμος Γ.Χ, που έμεινε μόνο για λίγες ημέρες στο 4ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Θα σας δείξω εγώ. Κι όχι μόνο χρησιμοποιεί εκ νέου το βύσμα του για να μεταφερθεί στο 2ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης στη θέση πάλι του Μ.Κ, αλλά αποφασίζει και να ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις εκλογές.


Ο διπλά δυσαρεστημένος Μ.Κ, από την πλευρά του βλέποντας τον ίδιο άνθρωπο να του παίρνει για δεύτερη φορά τη θέση του, όχι μόνο βάζει βίσμα εκ νέου για να μετατεθεί στη θέση του Α. Νικολάου στο 4ο αστ. τμ. Παγκρατίου, αλλά αποφασίζει να γίνει κι αυτός πλήρες μέλος της Χρυσής Αυγής.
Τώρα όλοι καταλαβαίνετε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο καϋμένος Α. Νικολάου, ο οποίος βλέπει για δεύτερη φορά το ίδιο άτομο να του παίρνει τη θέση γι αυτό και δικαιολογημένα βάζει βύσμα για να πάρει τη θέση του Σ. Παπαστράτου στο τέταρτο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και μετά περνάει μια βόλτα κι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μάθει τι είδους πιστοποιητικά χρειάζονται για να γίνει κανείς μέλος της.

 Δεν τον ξέρετε όμως καλά τον Σ. Παπαστράτου.Να την πάθει έτσι και μάλιστα δυο φορές από το ίδιο άτομο; δεν καταλάβατε καλά νομίζω. Παίρνει λοιπόν αμέσως τηλέφωνο στο βίσμα του και του λέει να τον μεταφέρει άμεσα στο 4ο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης στη θέση του Λεωνίδα Χωρατατζή.
Επειδή όμως ο Λεωνίδας Χωρατατζής όπως αναφέραμε πριν από λίγο έχει τόσο ισχυρό βύσμα ώστε να θεωρείται λίγο πολύ  ακλόνητος τη θέση του, αποφασίζεται από την διεύθυνση του 4ου αστυνομικού τμήματος Κυψέλης να κρατηθούν τελικά και οι δύο, οι οποίοι κατόπιν όχι μόνο γίνονται  κολλητοί φίλοι, αλλά τάσσονται και με όλες τους τις δυνάμεις, αναφανδόν που λένε, στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής για την εμπέδωση της δημοκρατίας, την εμβάθυνση των θεσμών και την ισχυροποίηση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου