Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΥΝ: Επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους


Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Πλ. Κλαυθμώνος, όπου και θα κάνει δηλώσεις, θα παραβρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχει παραδώσει τη χώρα στο έλεος των πιο τυφλών δυνάμεων της εγχώριας και κυρίως ευρωπαϊκής και διεθνούς κερδοσκοπίας και τοκογλυφίας.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα "σε ένα δρόμο εθνικής οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, που αν διανυθεί θα ενταφιάσει κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας" και ζήτησε να γίνει "επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, πρώτα από όλα του εξωτερικού, με στόχο μια νέα ρύθμισή του που θα διαγράφει μέρος του χρέους, θα μειώνει τα επιτόκια και θα διευρύνει τους χρονικούς ορίζοντες αποπληρωμής".

"Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει τίποτα και σε κανένα. Το υψηλό κρατικό χρέος είναι χρέος που το προκάλεσε μια πολιτική και οικονομική ελίτ αλλά και το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, από το οποίο επωφελήθηκαν οι ίδιοι, μαζί με τη διεθνή τοκογλυφία και κερδοσκοπία, σε βάρος των αναπτυξιακών, παραγωγικών και κοινωνικών προοπτικών της χώρας.

Αυτό το κρατικό χρέος, και μάλιστα με τους ληστρικούς όρους ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαιαγορών, δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς να εξοντωθεί ο ελληνικός λαός. Σήμερα όσο ποτέ οι μεγάλες ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις και η καθολική εξέγερση του ελληνικού λαού μπορούν να δώσουν τη λύση", κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου