Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής, όπου εργάζεται ο καλοκάγαθος Ζαν, μία παράξενη, λεπτοκαμωμένη, νεαρή γυναίκα, συνοδεύει έναν αρκετά μεγαλύτερό της και λιγάκι πιωμένο άντρα.

Τη λένε Ιρέν και ο Ζαν θα την ερωτευθεί παράφορα, προτού καλά καλά καταλάβει ότι εκείνη είναι μαθημένη να ζει πλουσιοπάροχα, "αρμέγοντας" γενναιόδωρους πλούσιους μεσήλικες .

Η απόφαση του Ζαν να ακολουθήσει τις προσταγές της καρδιάς του θα αλλάξει την προσωπικότητά του και θα οδηγήσει τη ζωή του σε τόσο μεγάλες ανατροπές που θα αιφνιδιάσουν ακόμα και την πολύπειρη Ιρέν.

Η γοητεία της ρομαντικής κωμωδίας του Pierre Salvadori που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Ιουνίου 2007, οφείλεται κυρίως στη συμπάθεια που προκαλούν οι αμφίσημοι και εύκολα αναγνωρίσιμοι ήρωες που ενσαρκώνουν ικανοποιητικά, ο πειστικός Gad Elmalen (Jean) και η αξιαγάπητη Audrey Tautou (Iren).

Πρόκειται για μια δροσερή, ντελικάτη ιστορία αγάπης, με κομψή σκηνογραφία και κοσμοπολίτικο στιλ, για το φετιχιστικό κυνήγι των ανέσεων και την άβυσσο των πρακτικών ζητημάτων που χωρίζει την πρώτη έλξη από την τελική παραδοχή του έρωτα.

Του έρωτα που αποδομεί εκ βάθρων τις ανθρώπινες ζωές και αναθεωρεί ριζοσπαστικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου