Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

BRIDGE TO TERABITHIA (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Ο νεαρός Jesse ζει με την οικογένειά του σε ένα τυπικό χωριό των ΗΠΑ. Είναι ένα παιδί ευαίσθητο, φιλότιμο, με ιδιαίτερα γόνιμη φαντασία και ένα μοναδικό για την ηλικία του ταλέντο στη ζωγραφική.

Στο σχολείο του, είναι σχεδόν πάντα απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά, με τα οποία τίποτα κοινό δεν τον συνδέει.

Αντιθέτως, βιώνει καθημερινά το χλευασμό και την απόρριψη και αντιμετωπίζει συνεχώς βασανιστικούς μικροκαβγάδες και δυσάρεστα περιστατικά, πέφτοντας θύμα της μακροθυμίας του αλλά κυρίως της ασυγχώρητης διαφορετικότητάς του.

Μια μέρα, θα έρθει στο σχολείο μια καινούργια μαθήτρια που θα αλλάξει τη διάθεση και ολόκληρη τη ζωή του μικρού Jesse.

Στο πρόσωπο της γλυκιάς Leslie, με την πρόωρη ωριμότητα και την θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, ο Jesse, θα γνωρίσει την καλύτερη φίλη που είχε ποτέ.

Οι δυο τους αφημένοι στην οργιαστική φαντασία τους, θα ανακαλύψουν, λίγα, μόλις, μέτρα μακριά από το σπίτι τους, έναν τόπο γεμάτο δράκους, μυστηριώδη πλάσματα της φύσης, ιππότες, νεράιδες και μυθικές, πρωτόγονες απειλές, ζώντας αυτό που κάθε παιδί της ηλικίας τους ονειρεύεται: Την απόλυτη περιπέτεια.

Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν την μυστική τους γωνιά, την ανομολόγητη κρύπτη τους, τον προσωπικό τους τόπο, μέσα στο σπίτι , ή σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, για να φτιάξουν το δικό τους μαγικό σύμπαν, όπου όλα είναι πιθανά, είναι το πνεύμα της ιστορίας.

Η ταινία πραγματεύεται την υπαρξιακή ανάγκη των παιδιών, να ξεφύγουν από την συμβατική καθημερινότητα με όχημα την αναξιοποίητη φαντασίας τους.

Πρόκειται για μια παιδική περιπέτεια, χαλαρής αιτιολόγησης, που δεν συνιστάται σε ενηλίκους, γεμάτη στερεότυπα, προβλέψιμες εξελίξεις και σαφείς αναφορές σε ένα χιλιοπαιγμένο μοντέλο δράσης των προηγούμενων δεκαετιών.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον στους θεατές της ηλικίας που απευθύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου