Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

DIE HARD 4 (ΑΡΧΕΙΟ )

Νέες ταινίες. Άρτια καταρτισμένοι τρομοκράτες απειλούν να καταστρέψουν το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών των ΗΠΑ και να αποδομήσουν κατ επέκταση την οικονομική ζωή της χώρας.

Ο ντέντεκτιβ Τζον Μακλέιν (Bruce Willis) καλείται να τους αντιμετωπίσει και παράλληλα να προστατέψει τη ζωή ενός ταλαντούχου χάκερ που βρίσκεται στο στόχαστρό των αδίστακτων κακοποιών.

To Die Hard 4.0 του Len Wisseman
θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ακόμη αστυνομική ταινία δράσης.

Ειδωμένο από διαφορετική οπτική, όμως, θα μπορούσε να ναι ένα θρίλερ για πολιτικούς ή ακόμη και μια ταινία τρόμου για σύγχρονους οικονομολόγους και γιάπις- θαμώνες των χρηματιστηρίων, καθώς και μόνο η προοπτική μιας τρομοκρατικής επίθεσης στις τεχνολογικές υποδομές μιας χώρας, με παράλληλη, κατά βούληση, μεταφορά κεφαλαίων, αρκεί, πιθανότατα, για να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους της οικονομίας με τον γνήσιο φόβο που ένα απόκοσμο πλάσμα στο σινεμά μπορεί να παγώσει το αίμα των ανυποψίαστων θεατών.

Μια περιπέτεια με εξοντωτικούς ρυθμούς, βασισμένη στον ριψοκίνδυνο ντέντεκτιβ Μακλέιν, που καταφέρνει για μια ακόμη φορά, με όπλο την επαγγελματική του ευσυνειδησία, να σώσει τους συμπολίτες του από μια βέβαιη καταστροφή και τους θαυμαστές της κινηματογραφικής του περσόνας από ένα βαρετό δίωρο σε κάποιο συνοικιακό "Καφέ".
Αν και υπολείπεται φρεσκάδα και ευφυΐα των πρώτων ταινιών της σειράς, το Die Hard 4, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα υλικά της επιτυχίας τους και αν καταφέρει κανείς να παραβλέψει κάποιες ουτοπικές "βολές" του ήρωά μας, και μια εφηβική ποικιλία "εμπορικών" υπερβολών, που ζωγραφίζουν δικαιολογημένα ένα ελαφρύ μειδίαμα αμηχανίας στα χείλη μας, η ταινία σε παρασύρει με την ένταση των πλάνων της και την επίκαιρα ενδιαφέρουσα θεματική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου