Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

THE TREATMENT (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέες ταινίες. Ένας επώδυνος χωρισμός οδηγεί τον νεαρό καθηγητή λογοτεχνίας Τζέικ Σίνγκερ στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης κι από εκεί στο γραφείο του ιδιόρρυθμου ψυχολόγου, Δρ. Μοράλες.
Ζητούμενο: η χαμένη ισορροπία του.

Όμως, κάθε συνάντηση με τον ψυχωτικό επιστήμονα αποτελεί για τον Τζέικ μια ψυχοφθόρα εμπειρία, καθώς συγκρούεται διαρκώς μαζί του, μην μπορώντας να κατανοήσει τη δεσποτική, δυσάρεστη συμπεριφορά του ακριβοπληρωμένου Μοράλες, αλλά και τις απρόβλεπτες συμβουλές του, που τον παροτρύνουν να επιλέξει πιο περίπλοκους και δύσκολους δρόμους , αν πραγματικά θέλει κάποτε να θεραπευτεί.

Μια μέρα, ο έρωτας θα ξαναχτυπήσει με σφοδρότητα την πόρτα του Τζέικ Σίνγκερ, ο οποίος ασφυκτιώντας πια από την εξαντλητική επίδραση που ο δρ. Μοράλες ασκεί στο υποσυνείδητό του, θα αποφασίσει να δραπετεύσει ηρωϊκά από τις επεισοδιακές συνεδρίες, αγνοώντας την προτροπή του επιστήμονα να αποχωρήσει από τη νέα του σχέση κι από τις υποχρεώσεις που αυτή συνεπάγεται για τη ζωή του.


Συμπαθητική κομεντί, με πολύ καλό ρυθμό, ευχάριστη μουσική, αυστηρή δομή και έξυπνους διαλόγους που σε κάνουν να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι.

Ένα φιλμ για τον θεραπευτικό έρωτα, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τα απροσπέλαστα τείχη που οι άνθρωποι κτίζουν για να μη λαβωθούν από τα βέλη της ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου