Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 9 (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Ένας μπερδεμένος σταρ της τηλεόρασης βρίσκεται φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι, αποκλεισμένος από τη δουλειά του και τους υπόλοιπους ανθρώπους, προσπαθώντας να βρει τρόπο διαφυγής.

Ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής αντιμετωπίζει μύριες όσες δυσκολίες που αναβάλλουν συνεχώς την πρεμιέρα της νέας του εκπομπής.

Ένας σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών μένει από μηχανικό πρόβλημα στη μέση ενός τεράστιου δάσους με την γυναίκα του και την κόρη του.

Οι ζωές των τριών αντρών μπλέκονται μ έναν μυστηριώδη τρόπο σα να είναι δεμένες μεταξύ τους με ένα αόρατο νήμα.

Και οι τρεις αναζητούν τις αιτίες των προβλημάτων τους στα πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός τους και η τελική λύση του γρίφου απρόβλεπτη και άκρως αιφινιαδιαστική αφορά και τους τρεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δε θέλει και πολύ για να μπερδευτείς βλέποντας το “The Nines” του Scott Frank και να χάσεις και τα "αυγά και τα πασχάλια" μιας και επιδιώκει με κάθε τρόπο να σε πείσει πως τα πράγματα δεν είναι συνήθως έτσι ακριβώς όπως τα βλέπεις.

Το ψυχολογικό υπόβαθρο της ταινίας είναι ωστόσο τόσο ασαφές και εύθραυστο που ο θεατής αισθάνεται συχνά πυκνά ότι όχι μόνο δεν πατάει πουθενά, αλλά αντιθέτως άγεται και φέρεται στη σφαίρα των εμμονοληπτικών αντιδράσεων των ηρώων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου