Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Συνηθίσαμε να αντιμετωπίζουμε τους Τούρκους, ως το αντίπαλο δέος του Αιγαίου, και τον παραδοσιακό εχθρό της Ελλάδας. Σπάνια τους αναγνωρίζουμε κάποια θετική συμπεριφορά, θεωρώντας τους, δικαίως πολλές φορές και αδίκως άλλες, ως υπεύθυνους για πολλά από τα δεινά της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας. Είναι όμως κάποιες φορές που αν δεν αναγνωρίσεις στον υποτιθέμενο αντίπαλό σου, ένα μεγαλείο που δεν είχες τα κότσια να επιδείξεις, αυτοπροσδιορίζεσαι ταυτόχρονα ως δογματικός και εμπαθής.
Σ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην υπογραμμίσουμε με κάθε τρόπο, τη στάση που επέδειξε σχετικά με το Μεσανατολικό ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, έστω κι αν εμπλέκεται κι ο ίδιος σε παραπλήσιες συμπεριφορές εναντίων Κούρδων αμάχων στα χωριά της νοτιοανατολικής Τουρκίας και του β. Ιράκ.

Εκεί, λοιπόν, ο Τούρκος αξιωματούχος, αφήνοντας στην άκρη τις στρογγυλοποιήσεις της διπλωματικής γλώσσας και τα «ναι μεν αλλά» του προηγμένου δυτικού κόσμου, είπε αυτό που όλοι οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να πουν αλλά δεν τόλμησαν, κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ για «δυσανάλογη χρήση πυρός».
«Σκοτώσατε ανθρώπους. Το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά πώς να δολοφονεί βρέφη» ήταν τα λόγια του Ερντογάν, προς τον Σιμόν Πέρες, τα οποία κατάφεραν να μουδιάσουν το ακροατήριο, μεταξύ των οποίων και τον παθολογικά «πολιτικό ορθό», παρευρισκόμενο στο ίδιο πάνελ, Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Φαντάζομαι ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού, θα πρέπει να αισθάνθηκε σαν τον άντρα που προσβάλλουν τη γυναίκα του και αντ αυτού την υπερασπίζεται κάποιος άλλος.
Την ίδια ώρα, μικρές διαδηλώσεις ακροδεξιών, αντισημιτιστών σε όλη την Ευρώπη, υπέρ των Παλαιστινίων, μόνο ως χοντροκομμένη φάρσα φαντάζουν στα μάτια των λογικών ανθρώπων, που βλέπουν για μια ακόμη φορά το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού να εξελίσσεται με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο.

Άλλωστε, συμφέρει σήμερα στο Ισραήλ, όσο μάλιστα σε καμιά άλλη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας, η δημιουργία ενός προσωρινού και ελεγχόμενου αντισημιτικού κλίματος που θα ανασύρει ξανά στην επιφάνεια τα ενοχικά σύνδρομα της Ευρώπης και θα απονευρώσει κατά έναν τρόπο το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελέστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου