Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η Γερμανία, αποκαλούμενη και ως οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης έχει εισέλθει και επίσημα σε ύφεση.

Αυτό σημαίνει ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης μειώθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με κύρία αιτία τη δραματική πτώση των εξαγωγών λόγω της πιστωτικής κρίσης.

Ωστόσο, ένας θετικός δείκτης ενόψει και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου έρχεται να τονίσει τις προσδοκίες των Γερμανών για βελτίωση της κατάστασης και αναφερόμαστε φυσικά στο δείκτη εμπιστοσύνης Γερμανών καταναλωτών που ανήλθε στο 2,1 από 1,9 τον προηγούμενο μήνα, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για πτώση στο 1,5.

Μεταίχμιο, τόσο για τη Γερμανία όσο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες θεωρείται η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών, που θα μπορέσει να δώσει κάποια πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση της πιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία των χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου