Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Ο Τάτι είναι ένας Αργεντινός άνεργος και πατέρας 4 παιδιών, ωστόσο η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά από την απόλυσή του από τη δουλειά του δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Τυφλωμένος από τη λάμψη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Ντιέγκο Μαραντόνα κι ο μεγαλύτερος πιθανότατα θαυμαστής του στην υφήλιο ο 25χρονος Τάτι δεν μπορεί να διανοηθεί τη ζωή του έξω από τη μυθολογία του θρυλικού Ντιέγκο.

Μια μέρα λοιπόν, ανακαλύπτει μια ρίζα ενός δέντρου, η οποία στα μάτια του μοιάζει με άγαλμα του μεγάλου Μαραντόνα και παίρνει το δρόμο για το Μπουένος Άιρες προκειμένου να τον συναντήσει και να του χαρίσει το φανταστικό αυτό δημιούργημα της φύσης.

Η γυναίκα του, δεν του στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία του να «καταπιεί» αρκετές εκατοντάδες χιλιομέτρων προκειμένου να συναντήσει το είδωλό του, το οποίο διανύει τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του κλεισμένο για αποτοξίνωση με έντονα καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα σε κλινική της Αργεντινής, περιστοιχισμένη από εκατοντάδες ακόμα θαυμαστές του που προσεύχονται νυχθημερόν για την αποκατάσταση της υγείας του.

Συμπαθητική, απλή, κωμωδία δρόμου με πρωταγωνιστή έναν καλοκάγαθο νεαρό άνδρα, που αναδεικνύει, κατά τη διάρκεια της οδύσσειάς του την λατρεία που τρέφουν οι Αργεντινοί στο πρόσωπο του θεού της μπάλας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μια λατρεία που του έδωσε τελικά την δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια του και να ανακτήσει την πληγωμένη του αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου