Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής ζωής του ο ξακουστός ταχυδακτυλουργός Χουντίνι, απέκτησε τη φήμη του ανθρώπου που ξεπερνούσε κατά βούληση τα ανθρώπινα όρια, βγάζοντας θρασύτατα τη γλώσσα στις συμβατικές λογικές.

Ωστόσο, είχε τη δική του αχίλλειο πτέρνα, που δεν ήταν άλλη από τη μνήμη της μητέρας του, που εξακολουθούσε να τον ταλαιπωρεί από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή, χωρίς να τον έχει δίπλα της.

Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός περιοδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας παράλληλα με τις δάφνες της δόξας και κάποιο μέντιουμ με μεταφυσικές ικανότητες που θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τη ψυχή της μητέρας του.

Ένας μικρός στρατός από απατεωνίσκους παρελαύνει μπροστά του σε κάθε πόλη που εμφανίζεται, μέχρι να φτάσει στο Εδιμβούργο, όπου η γνωριμία του, με μια γοητευτική γυναίκα, τη Μαίρη, που υποδύεται το μέντιουμ, θα δώσει νέο νόημα στην έννοια της χαμένης εμπιστοσύνης του για τους ανθρώπους.

Ο έρωτας, θα ανασύρει στην επιφάνεια την πιο ευάλωτη πτυχή του εαυτού του και θα τον βοηθήσει να δει με θάρρος το δυσοίωνο μέλλον που έχει ήδη αφιχθεί.

Συγκινητική ταινία χαρακτήρων που βλέπεται ευχάριστα, χωρίς όμως να σου αφήνει και κάποια αξιοσημείωτα ίχνη.

Απευθύνεται σε κοινό με ετερόκλητες κινηματογραφικές καταβολές και γεμίζει ευχάριστα ένα δίωρο, με μια ιστορία για τη μαγική δύναμη της αγάπης και την εξασθένηση που προκαλεί σε ασυνήθιστους στο άγγιγμά της, οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου