Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Το "Ταξίδι στο κέντρο της γης" του Eric Brevig σε διασκευή των Michael Weiss, Jennifer Flackett, Mark Levin βασίζεται στο ομώνυμο κλάσικό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν που μεγάλωσε γενιές και γενιές αναγνωστών.

Ο ηφαιστειολόγος Trevor Anderson (Brendan Fraser), ο ανιψιός του Sean (Josh Hutcherson) και η πανέμορφη οδηγός τους Hannah (Anita Briem) παγιδεύονται, κατά τη διάρκεια μιας εξερευνητικής αποστολής, σε μια σπηλιά.

Παρά τις προσπάθειές του να βρουν διέξοδο καταλήγουν όλο και πιο βαθιά, στο εσωτερικό ενός κόσμου γεμάτου απόκοσμα ανθρωποφάγα πλάσματα γιγάντια, ιπτάμενα πιράνχα, φωσφορούχα πουλιά και τρομακτικούς δεινόσαυρους από άλλες εποχές.

Πρόκειται για την πρώτη live-action ταινία που γυρίζεται με τεχνολογία digital 3D και το γεγονός αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερη.

Οι δημιουργοί της ταινίας δεν μένουν πιστοί στην ιστορία του μεγάλου "παραμυθά του φανταστικού", και καλά κάνουν, αφού οι παρεκκλίσεις τους οδηγούν σε νέες αφορμές για να απολαύσει κανείς την πασίγνωστη ιστορία.

Οπτικά είναι απολαυστική ειδικά για όσους την απολαύσουν σε γνήσιες 3D αίθουσες.

Η ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να ανακαλύψει νέους κόσμους τον οδηγεί συχνά σε προορισμούς που δεν μπορούσε ούτε να διανοηθεί πως υπάρχουν. Κι αν είμαστε εμείς αυτοί που επιλέγουμε τον στόχο μια άγνωστη δύναμη επιλέγει τελικά τον δρόμο που μας βγάζει σ αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου