Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

MAMMA MIA (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Με μια δροσερή μουσικοχορευτική ταινία με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά ο σκηνοθέτης Fhilida Lloyd.

H πανέμορφη και ερωτοχτυπημένη Sophie, μοναχοπαίδι της Donna, και μεγαλωμένη χωρίς της παρουσία του πατέρα της, αποφασίζει να παντρευτεί τον αγαπημένο της πριν καν κλείσει τα είκοσί της χρόνια.

Κατά την προετοιμασία του γάμου της διαβάζει κρυφά το καταχωνιασμένο ημερολόγιο της μητέρας της όπου και ανακαλύπτει τα ονόματα τριών ανδρών που πρωταγωνίστησαν στην ερωτική ζωή της Donna, κάποιος εκ των οποίων θεωρεί ότι είναι ο πατέρας της.

Χωρίς να ενημερώσει την μητέρα της αποφασίζει, και με αφορμή τη γαμήλια τελετή να προσκαλέσει στο μαγευτικό νησί, και τους τρεις άνδρες πιθανούς «δράστες», ώστε να διαλευκάνει εκτός των άλλων και το μυστήριο της εύρεσης του αληθινού της πατέρα που την έχει πραγματικά σημαδέψει.

Τους συντελεστές των μουσικοχορευτικών ταινιών ενδιαφέρει πρωτίστως να διασκεδάσουν και να απογειώσουν το συναίσθημα του θεατή με υπογραμμισμένες μουσικές στιγμές και ολοζώντανους χαρακτήρες. Η πλοκή, όχι μόνο δεν είναι το ζητούμενο, αλλά αποτελεί και μια πρόφαση, στο δρόμο προς την αναζήτηση της ψυχαγωγίας και του ξεσηκώματος. Όλα αυτά τα στοιχεία, το «Mamma Mia» τα δικαιολογεί επαρκώς με , επιπρόσθετα, μια φιλόδοξη ποικιλία λήψεων, υπαινικτικό χιούμορ, βάθος πεδίου και εξαιρετική φυσική σκηνογραφία. Οι διάλογοι δεν παίζουν απλώς τον συνδετικό ρόλο μεταξύ των μουσικών σκηνών αλλά προσδίδουν στο ήδη εξαιρετικό ηχόχρωμα της ταινίας και την επιπλέον διάσταση ενός υποδόριου σαρκασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου