Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

SHERLOCK HOLMES


Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις δεν ήταν ποτέ το φόρτε του θρυλικού ντεντέκτιβ Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) , που καταπιάνεται με μια ακόμα απίθανη υπόθεση. Αντίπαλός του αυτή τη φορά ο Λόρδος Blackwood (Mark Strong), ο οποίος με την ευφυϊα και την πονηριά του δοκιμάζει τη φόρμα του δαιμονιώδη Βρετανού.

Στην αντιπαλότητα με τον τυχοδιώκτη λόρδο μπλέκεται και ο πιστός φίλος του και βοηθός του Dr. Watson (Jude Law), και μαζί προσπαθούν να λύσουν μια από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις της κοινής τους σταδιοδρομίας.

Παρά τα αρκετά «κενά αέρος» που συναντούμε στην σεναριακή απόδοση της θρυλικής ιστορίας, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα οπτικοποίηση της ατμόσφαιρας μιας εποχής που είναι σύμφυτη με τα μυστήρια και τους υποψήφιους λύτες τους.

Η σκηνοθεσία του Guy Ritchie σε κρατάει σε εγρήγορση, ενώ το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ σου προκαλεί κάποιες φορές το γέλιο, σε μια ταινία που διακρίνεται πρωτίστως για την ποιότητα της φωτογραφίας της και δευτερευόντως για την ένταση που προκαλούν η προσεκτική πλανογραφία και το σφιχτό, γρήγορο μοντάζ της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου