Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, που είναι ανεκμετάλλευτες"


Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου του νησιού και τοπικών φορέων που ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου , πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Καστελόριζο.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της σύσκεψης ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καστελόριζου.

Τόνισε πως «αυτήν την εποχή δίνουμε όλοι μας, η κυβέρνηση αλλά και ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, τη μάχη, μια δύσκολη μάχη, σε μια φουρτουνιασμένη εποχή - εποχή με πολλές φουρτούνες για την Ελλάδα και όχι μόνον».

Σημείωσε πως από το Καστελόριζο, την αρχή της Ελλάδας, ξεκίνησε μια περιοδεία σε όλη την επικράτεια, σχετικά με «τις μεγάλες αλλαγές που προωθούμε, με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Ξέρετε και ξέρουμε ότι, λόγω των συνθηκών, οι δυνατότητες είναι πιο περιορισμένες. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δυνατότητες. Αντιθέτως, έχουμε πολλές δυνατότητες, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, που είναι ανεκμετάλλευτες. Και όχι μόνο ανεκμετάλλευτες, αλλά και πολλές δυνατότητες που έχουν εμποδιστεί, που έχουν ουσιαστικά καταπιεστεί από ένα σύστημα, από δυσλειτουργίες, από αδιαφάνεια, από διαφθορά, από πελατειακές σχέσεις, που πληρώνουν όλοι οι πολίτες, πόσο μάλλον αυτοί που ζουν ακόμα πιο μακριά από το κέντρο των αποφάσεων», επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου