Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πλήγμα στις διαπραγματεύσεις η εκλογή Έρογλου


Σύσσωμος ο κυπριακός λαός και η πολιτική ηγεσία της μεγαλονήσου υποδέχθηκαν με σιωπηρό μούδιασμα τα αποτελέσματα της κάλπης, που ανάδειξαν τον Ντερβίς Έρογλου στο αξίωμα του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους της Β. Κύπρου.
Ανάλογα ήταν και τα συναισθήματα του διεθνούς παράγοντα, των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και της τουρκικής κυβέρνησης, που παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις ακατανόητες σε μεγάλο βαθμό ζυμώσεις που συντελούνται στην κοινότητα των τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την έκβαση της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης έκριναν σε μεγάλο βαθμό οι έποικοι, που διατηρούν όπως γνωρίζουμε άρρηκτες μητρικές σχέσεις με το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας το οποίο παραδέχεται πως έχει διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για τη λύση στο Κυπριακό.

Διαπραγματεύσεις, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να βυθιστούν σε ένα τέλμα αδιαλλαξίας, ασυνεννοησίας, υπεκφυγών και προκλητικών προσπαθειών αγοράς χρόνου-ποιος ξέρει για ποιου είδους στοχεύσεις- που θα δρομολογήσουν μια εμφανή οπισθοχώρηση στην παλέτα των βημάτων που επιτελέστηκαν προς την κατεύθυνση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και προσέγγισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου