Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Έρευνα συνδέει την κατανάλωση ζάχαρης με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου


Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεργασμένων ή έτοιμων τροφίμων, τα οποία περιέχουν ζάχαρη, όχι μόνο παχαίνει ή μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, αλλά επίσης συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης (HDL-C), καθώς και υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, που και τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ η μελέτη, υπό τη δρα Μίριαμ Βος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες μελέτες που ασκούν πίεση στις εταιρίες τροφίμων να παράγουν πιο υγιή προϊόντα. Προκειμένου να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα από παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ήδη ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών της Ν.Υόρκης και της Καλιφόρνιας, έχουν επιβάλει φόρο στην κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου