Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αρχίζουν οι διαβουλεύσεις με ΕΕ και ΔΝΤ


Ξεκινούν, επισήμως, από σήμερα οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης, για το πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης, με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τριμελή επιτροπή της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η 20μελής επιτροπή από τους τρεις οργανισμούς θα μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον δέκα ημέρες και θα έχει επαφές εκτός από το υπουργείο Οικονομικών και με άλλα υπουργεία, κοινωνικούς φορείς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Στο μεταξύ, η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα 6,3 δισεκατομμύρια της γαλλικής συνεισφοράς, που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης, σύμφωνα με προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, στις συζητήσεις αυτές, δεν θα υπάρχει «λευκή κόλλα χαρτί» και "ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και λόγω της ενδεχόμενης αναθεώρησης προς τα πάνω την προσεχή Πέμπτη του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου