Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κατσέλη: "Γρήγορες και φθηνές διαδικασίες"


Από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα δημοσιευθεί το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ που αφορά στην διευκόλυνση των επιχειρηματιών για την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Η υπουργός απαντώντας στα θέματα που της έθεσαν οι επιχειρηματίες από τα επιμελητήρια όλης της χώρας απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα υπάρξει συνένωση επιμελητηρίων κατά τα πρότυπα του Καλλικράτη, ενώ σχετικά με τη δυνατότητα να προσφεύγουν οι επιχειρηματίες και στα ΚΕΠ και όχι μόνο στα γραφεία των κατά τόπους επιμελητηρίων σε όλη τη χώρα για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ίδρυση επιχειρήσεων, ανέφερε ότι ''όλοι είναι χρήσιμοι'' και πρόσθεσε ότι όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα του συμβολαιογράφου αυτό θα λειτουργήσει ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλει του υπουργείο, δηλαδή γρήγορες και φτηνές διαδικασίες.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο και ανέφερε σαν παράδειγμα ότι έγιναν διορθώσεις στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ακόμη και τελευταία στιγμή όταν το νομοσχέδιο ήταν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου