Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Le Horde


Ο θάνατος ενός συναδέλφου τους πλημμυρίζει τέσσερις διεφθαρμένους αστυνομικούς με πνεύμα εκδίκησης. Χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, θα υποκύψουν στην ορμητική παρόρμησή τους και θα πραγματοποιήσουν μια μυστική, εκτός πρωτοκόλλου, επιχείρηση εναντίον μιας αδίστακτης συμμορίας, που έχει την έδρα της σ ένα γοτθικού τύπου ουρανοξύστη και που ενοχοποιείται για πλειάδα εγκλημάτων.

Η δίψα τους όμως για εκδίκηση θα τους οδηγήσει σε μια περιπέτεια πέρα από κάθε λογική, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άκρως εφιαλτικό σενάριο.

Ήδη το Παρίσι έχει παραδοθεί στις φλόγες και τους δρόμους του έχουν κατακλύσει εκατοντάδες zombie που διψούνε για αίμα και θάνατο.

Η νέα συνθήκη θα αναγκάσει τους κακοποιούς και τους αστυνόμους να συνεργαστούν προκειμένου να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες διαφυγής από την κόλαση τούς αναλογούν.

Πατώντας με το ένα πόδι στα βαθιά ίχνη της γνώριμης συνταγής ταινιών με zombie και με το άλλο στη φρενιτιώδη αισθητική και τους στροβιλισμούς ενός κυκλοθυμικού video-game το «La Horbe» ακολουθεί τη στιβαρή πορεία των προκατόχων του, καθώς ξεδιπλώνεται γεμάτο θάνατο, σφαγές και λυσσασμένα πλάσματα που διψούν για αίμα.

Η απλοϊκότητα ωστόσο του σεναρίου προσδίδει χαρακτήρα ανεξήγητης υπερβολής στην επιλογή των διανομέων να εξασφαλίσουν την έξοδό της στους κινηματογράφους, καθώς η ταινία είναι φτιαγμένη για τα ράφια των βίντεο κλαμπ και δεν περνάει απαρατήρητη παρά μόνο από ένα κοινό που κατευθύνεται αυτομάτως στα ράφια που φιλοξενούν ταινίες, οι οποίες προσπαθούν να αγγίξουν τα πρωτόγονα ένστικτα της έκπληξης και του φόβου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου