Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Salt


Ονομάζεται Evelyn Salt και είναι πράκτορας της CIA. Θα κατηγορηθεί ευθέως από έναν Ρώσο που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ ότι η ίδια είναι ρωσίδα κατάσκοπος, η οποία προετοιμάζει τo έδαφος για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Όμως, δεν είναι από τους τύπους των γυναικών που θα παραμείνουν με τα χέρια σταυρωμένα, όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που απειλούν την ελευθερία τους, συνεπώς θα ξεκινήσει μια εργώδη προσπάθεια για την αποκατάσταση του ονόματός της.

Παράλληλα με την προσπάθειά της να αποφύγει την σύλληψή της όμως η Evelyn θα υψώσει και τοίχο προστασίας για να προστατεύσει το σύζυγό της από τις ασύμμετρες απειλές που τον στοχοποιούν.

Τυπικό κατασκοπευτικό action movie, με ρευστή ατμόσφαιρα, σασπένς αμφιβολίες και εκκρεμότητες, που αφήνουν να αιωρείται διαρκώς μια άχλη καχυποψίας σχετικά με την αληθινή ταυτότητα και τις προθέσεις της ηρωίδας. Προορισμένο αρχικώς για τον εξπέρ του είδους Tom Cruise, που όμως εγκατέλειψε το project στα σπάργανά του για να ανοίξει το δρόμο στην γενναία απόφαση των παραγωγών να μετατρέψουν τον βασικό ανδρικό πρωταγωνιστικό ρόλο σε γυναικείο και να τον προσφέρουν στην Angelina Jolie, το Salt διαθέτει μια άκρως θεαματική και καλά συντονισμένη ροή..

Η δράση, ο ρυθμός και η ταχύτητα υπερτερούν ξεκάθαρα σε βάρος της πλοκής, ενώ η Angelina Jolie με την εύθραυστη άνεση με την οποία υποδύεται τον ρόλο της καταφέρνει να συνδυάσει τη γοητεία με το δυναμισμό μιας καλής ηθοποιού και να υπερκεράσει με εξυπνάδα τις όποιες ανεπάρκειες του σεναρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7

Ηθοποιοί:

Angelina Jolie bio
- Liev Schreiber
- Chiwetel Ejiofor
- Daniel Olbrychski
- August Diehl

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
- Phillip Noyce

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
- 100 λεπτά

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
- 16-09-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου