Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

The Tourist



Ο Alexander Pierce είναι ένας περιβόητος απατεώνας που ζει κυνηγημένος τόσο από τις Αρχές όσο και από κάποιους γκάνγκστερ.
Θα επικοινωνήσει με την σύντροφό του, τη γοητευτική Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie), και θα της δώσει ρητές οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί. Σύμφωνα με αυτές, θα πρέπει να βρει κάποιον που να του μοιάζει ώστε να παραπλανήσει τους διώκτες του.
Η Elise, που εγκαταλείπει εσπευσμένα το Παρίσι και κινείται με προορισμό τη Βενετία, ενεργοποιεί τον αντιπερισπασμό, βρίσκοντας αυτόν που ψάχνει στο πρόσωπο ενός αμέριμνου τουρίστα του Frank Tupelo (Johnny Depp), μαθηματικού στο επάγγελμα που ταξιδεύει προκειμένου να επουλώσει τις πληγές που του άφησε η πρώην σύντροφός του. Αρκετά ευάλωτος και ανοιχτός σε νέα προκλήσεις ο Frank δεν θα αργήσει να υποκύψει στην γοητεία της μυστηριώδους Elise.


Δια χειρός του Γερμανού σκηνοθέτη Florian Henckel von Donnersmarck ο «Τουρίστας» αποτελεί το remake του γαλλικού φιλμ «Anthony Zimmer» (2005), που στην Ελλάδα δεν είχε την τύχη να συναντήσει την έξοδό του στις αίθουσες.
Με πολλά εξωτερικά γυρίσματα σε Παρίσι και Βενετία το “The Tourist” είναι ένα αρκετά ακριβό project, καθώς το κόστος για την παραγωγή του ανέρχεται στα 100 εκ. δολάρια, γεγονός που δημιούργησε βαθιές προσδοκίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να ικανοποιήσει.

Οι δύο διάσημοι πρωταγωνιστές του αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της ταινίας και αναπτύσσουν σχετικά καλή χημεία επί της οθόνης, αλλά καταβάλλουν στην πραγματικότητα μια άνιση προσπάθεια να εμψυχώσουν δυο χαρακτήρες που προφανώς δεν απέκτησαν βάθος στο χαρτί.

Η ταινία διαθέτει χιούμορ, αλλά όχι και το στοιχείο της έκπληξης που είναι απαραίτητο για να κλιμακώσει το σασπένς και να εντείνει το μυστήριο που προσπαθεί να αποδώσει μέσα από την ιστορία της.

Ικανοποιεί, όμως, τόσο η μουσική της επένδυση, όσο και η φωτογραφία, η οποία σε συνδυασμό με τις ενδυματολογικές επιλογές, αποδίδει την παλιομοδίτικη, στυλιζαρισμένη κομψότητα που ήθελε να περάσει ο Florian Henckel von Donnersmarck.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:6,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου