Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Megamind (Μεγαλοφυής)


Ένα υπερβολικά διογκωμένο κεφάλι παραπέμπει συχνά σε ένα άτομο εξαιρετικά ευφυή, σύμφωνα με τη θεωρία της φυσιογνωμικής. Τέτοιου είδους κρανίο διαθέτει και ο Megamind το οποίο όμως βρίθει από σκοτεινά σχέδια και καταστροφικά πλάνα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν εξωπραγματικά ιδιοφυή κακό που συνεπαίρνεται από την σκοτεινή πλευρά του εαυτού του-που είναι άλλωστε και η μοναδική που διαθέτει-και που εμπνέεται από την μάχη του με τον δημοφιλή Metro-Man έναν σούπερ ήρωα με στοιχεία ροκ σταρ, που εξασκείται συχνά πυκνά στον αυτοθαυμασμό και που αποτελεί το αντίπαλο δέος του .

Σαν όμως εξαντληθεί η άμμος από την κλεψύδρα της ζωής του Metro-Man, ο πανούργος Megamind θα θελήσει να φτιάξει έναν νέο σούπερ ήρωα τον Titan για να έχει με κάποιον να ασχολείται.

Υπακούοντας στη λογική που θέλει να παράγονται κάθε έτος από το Χόλιγουντ ταινίες που βασίζονται σε μια παραπλήσια ιστορία, το Megamind θα μπορούσε να είναι το δίδυμο αδελφάκι του «Despicable Me» καθώς και τα δύο ασχολούνται με κακούς αντιήρωες , οι οποίοι αναζητώντας κάποια φωτεινή πτυχή του εαυτού τους άλλοτε καταλήγουν στο να εκπλήσσονται από την αποκάλυψη και άλλοτε να πεθαίνουν από ανία.

Ταινία animation με εξαιρετικό voice cast στο οποίο συγκαταλέγονται ονόματα όπως των: Will Ferrell, Brad Pitt, Jonah Hill, Ben Stiller, Tina Fey, αρκετά αξιοπρεπής στην μη μεταγλωττισμένη, όμως, version της, που καταφέρνει να δημιουργήσει μια υποτυπώδη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους ανήλικους και τους ενήλικους θεατές της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:6,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου