Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

The Kids Are All right



Η Nic (Annette Bening) και η Jules (Julianne Moore) είναι δυο ομοφυλόφιλες γυναίκες, που όχι μόνο συμβιώνουν αρμονικά εδώ και χρόνια, αλλά έχουν φτιάξει και μια ισορροπημένη και εξαιρετικά λειτουργική οικογένεια.

Μια μέρα, ωστόσο, τα παιδιά τους, οι έφηβοι Joni (Mia Wasikowska) και ο Laser (Josh Hutcherson), θα ανακαλύψουν την ταυτότητα του βιολογικού τους πατέρα και η ως μέχρι τότε αδιατάρακτη οικογενειακή αρμονία και συνοχή θα περάσει από μια δύσκολη περιπέτεια.

Ο βιολογικός τους πατέρας, τον οποίο ερμηνεύει ο Mark Ruffalo μπορεί να διαθέτει μεν φιλικές προθέσεις αλλά οι νόμοι της ανθρώπινης έλξης είναι συχνά τόσο ισχυροί που μπορεί να επιφέρουν ραγδαίες αλλαγές σε οποιαδήποτε οικογενειακή μονάδα.

Κουβαλώντας εν τη γενέσει της τις δάφνες της διεθνούς κριτικής και φυσικά τη λάμψη από το μεγάλο βραβείο Teddy στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, η πνευματώδης κωμωδία της Lisa Cholodenko δεν δυσκολεύεται να σε κερδίσει με την δύναμη της ειλικρίνειας και την καθαρότητα βλέμματος που διαθέτει.

Η προσέγγιση μιας διαφορετικής οικογένειας από αυτές που επιτρέπουν οι παγιωμένες κοινωνικές συμβάσεις χαρακτηρίζεται από τόλμη, ωριμότητα και συμπυκνωμένη γνώση, ενώ το εξαιρετικό καστ της ταινίας διευκολύνει την Cholodenko να αποσπάσει ερμηνείες αντάξιες της ποιότητας του σεναρίου.

Η δημιουργός εντρυφά με διακριτικότητα στα εσώτερα μιας αντισυμβατικής οικογένειας για να σκιαγραφήσει με πνευματώδες χιούμορ και αφοπλιστική φυσικότητα την καθημερινότητα μιας επανάστασης του ασυνήθιστου που μπορεί να γίνει όμως εξαιρετικά αρμονικό, συνεκτικό και τακτοποιημένο.

Τελικά κανένα μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας δεν αντανακλά κάποια παραξενιά ή μια ασυνήθιστη αίσθηση για τη ζωή του, όλα κυλάνε φυσιολογικά και ήρεμα, ενώ ακόμη και οι έφηβοι με τις δραματικές μεταπτώσεις και ανησυχίες τους, τα πυρίκαυστα ερωτήματα για το σεξ και τις σχέσεις και την εγγενή αποστασιοποίησή τους από τα πράγματα βρίσκουν εντός του σπιτιού ένα ήρεμο και αδιασάλευτο καταφύγιο. Ωστόσο, ο βιολογικός παράγοντας εξακολουθεί να εγείρει την περιέργειά τους, περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα σ αυτήν την σκεπτόμενη κωμωδία που αντί να θέτει ζητήματα για δημόσιο προβληματισμό, προτείνει μια πιο ήρεμη θεώρηση των σχέσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7,5/10

Ηθοποιοί:
Annette Bening
Julianne Moore
Mark Ruffalo
Mia Wasikowska
Josh Hutcherson

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Lisa Cholodenko
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
106 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου