Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

You clever girl

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Αγγλίας, καθώς αναμένεται να παρακάμψει με συνοπτικές διαδικασίες τον πατέρα του Κάρολο, που βαρέθηκε πια να περιμένει. (Η μοίρα του Καρόλου μοιάζει συνυφασμένη με τη μοίρα των σημερινών 35ρηδων Ελλήνων). Λέγεται ότι αυτό θα συμβεί επειδή η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ Β θεωρεί πως ο εγγονός της είναι πιο ώριμος για να ασκήσει βασιλικά καθήκοντα απ το γιο της. Πάντως ο Κάρολος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν. Μάλιστα, τα τελευταία προγνωστικά αναφέρουν ότι πατέρας και γιος δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την εξασφάλιση της βασιλικής εύνοιας με τον Ουίλιαμ να υπερτερεί σε ζητήματα πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα, στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των διακοπών του, οι οποίες ποτέ δεν υπερέβησαν τους 11,5 μήνες το χρόνο, ενώ ο Κάρολος υπερέχει στο κυνήγι της αλεπούς.
Από την άλλη μεριά, η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, φέρεται πως είναι πανέτοιμη να ασκήσει τα νέα της καθήκοντα, τα οποία απορρέουν από τον τίτλο που της αποδόθηκε.
Πιο συγκεκριμένα, για τη γοητευτική Κέιτ, απαγορεύεται εφεξής να εργάζεται, να ψηφίζει, να παραπονιέται, να κάνει ερωτήσεις, να ιδρώνει, και να αναφέρει τις λέξεις πρόεδρος της δημοκρατίας, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα της επιτραπεί να συνεχίσει να διατηρεί την σελίδα της στο Facebook, ή αν θα την αναλάβει κάποια από το υπηρετικό προσωπικό। Αξίζει να αναφερθεί πως η κοσμογυρισμένη Κέητ έζησε κάποτε για ένα ολόκληρο χρόνο στην Ιορδανία, όπου εκεί μελέτησε το Κοράνι με ιδιαίτερη προσήλωση και σεβασμό। Για το λόγο αυτό το βασιλικό πρωτόκολλο θα της απαγορεύει από δω και πέρα να αναπολεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου