Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Space Dogs 3D



Στα προγράμματα για την εξερεύνηση του διαστήματος των Σοβιετικών χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον και σκύλοι.
Σ αυτά τα συμπαθητικά τετράποδα αποτίνει φόρο τιμής η ολιγομελής δημιουργική ομάδα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Σκυλάκια στο διάστημα» που μας έρχεται από τη Ρωσία.
Πέρασαν μόλις λίγοι μήνες, από την ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ τόνιζε σε μια συνέντευξη τύπου ότι το ρωσικό γόητρο θα παραμείνει ανεκπλήρωτο και κουτσουρεμένο, αν ο σύγχρονος Ρωσικός κινηματογράφος δεν ακολουθούσε επεκτατική πολιτική.
Παιδί αυτής της λογικής είναι πιθανότατα η ταινία “Space Dogs” η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την τεχνική υπεροπλία των μεγάλων αμερικανικών στούντιος, αξιοποιώντας ένα μέρος της ρωσικής παράδοσης του φορμαλισμού, αλλά και της ρωσικής ιστορίας.
Μεταφερόμαστε στην κομουνιστική Μόσχα των αρχών της δεκαετίας του 50, όταν οι σοβιετικοί αρχίζουν να βάζουν στόχους και να τους εκπληρώνουν στους τομείς της τεχνολογίας και της εξερεύνησης του διαστήματος.
Δύο χαριτωμένες σκυλίτσες η Μπέλκα και η Στρέλκα συναντιούνται τυχαία στους δρόμους της Μόσχας και η περιπλάνησή τους καταλήγει σ ένα κυβερνητικό κτήριο όπου προετοιμάζονται για ένα ταξίδι στο διάστημα.
Συμπαθητικό και ενδιαφέρον animation, με αρκετά τεκμηριωμένο ιστορικά σενάριο, απολαυστικές εικόνες, και καλό ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου