Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Nobels Last Will


Η αστυνομική ρεπόρτερ Annika Bengtzon καλύπτει για τη λαϊκή εφημερίδα Kvalspressen την ετήσια απονομή ενός βραβείου Νόμπελ, όταν κατά την διάρκεια μιας δεξίωσης γίνεται μάρτυρας μιας διπλής απίστευτης δολοφονίας.
Δύο άνθρωποι δολοφονούνται σχεδόν μπροστά στα μάτια της, ο ένας από αυτούς είναι ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ για μια αμφιλεγόμενη έρευνά του στην ιατρική, επιστήμονας Aaron Vissel. Η ρεπόρτερ καλείται από την αστυνομία ως μάρτυρας κλειδί και λέει ό,τι είδε. Οι αρχές θεωρούν ότι πίσω από τη διπλή δολοφονία κρύβεται μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με φονταμενταλιστές στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η Αννίκα από την αρχή πιστεύει ότι ο πραγματικός στόχος των δολοφόνων δεν είναι ο βραβευμένος ερευνητής, αλλά η παρτενέρ του στον τελευταίο του χορό, Caroline Von Behring.
Σουηδικής παραγωγής αστυνομικό θρίλερ δια χειρός Peter Flinth και βασισμένο στην νουβέλα της Liza Markround το “Nobels Last Will” είναι μια ταινία εξιχνίασης ενός εγκλήματος από μια δημοσιογράφο που παρακάμπτει την ορθόδοξη έρευνα για να βυθιστεί στα άδυτα της επιστημονικής έρευνας, εκεί όπου θα ανακαλύψει τελικά έναν κόσμο ελαστικών συνειδήσεων και ανήθικων,  ή μικροπρεπών κινήτρων, κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου