Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Athens Photo Festival:Προετοιμασία και παρουσίαση Portfolio

Εισηγητής: Κωστής Αντωνιάδης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τετάρτη 4 & Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 17:00-21:00
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του ειδικού workshop “Προετοιμασία και παρουσίαση portfolio” με τον Κωστή Αντωνιάδη. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό φωτογράφων να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να λάβουν κατευθυντήριες και εξατομικευμένες συμβουλές για τη διάρθρωση των φωτογραφικών έργων (editing) σε θεματικές ενότητες (portfolio) και την παρουσίασή τους σε ψηφιακή ή αναλογική μορφή.
Το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο κύρια μέρη, συνολικής διάρκειας 8 ωρών. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές αρχές προετοιμασίας και σύγχρονους τρόπους παρουσίασης ενός φωτογραφικού portfolio. Στο δεύτερο μέρος καλούνται αρχικά (εφόσον το επιθυμούν) να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν την πρότασή τους για την παρουσίαση μιας φωτογραφικής ενότητας που έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στη συνέχεια θα γίνει editing των φωτογραφιών και θα λάβουν μέσα από μια κριτική προσέγγιση, στοχευμένη καθοδήγηση για το πως θα αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εργασίας τους.
Θεματικές ενότητες:
Το πρόγραµµα καλύπτει ένα εύρος θεµάτων όπως:
- Ανασκόπηση, αξιολόγηση και editing εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
- Συμβουλές για το πως συγκροτείται ένα portfolio φωτογραφιών, ένα βιογραφικό και μία συστηματική παρουσίαση της δουλειάς τους.
- Τρόποι προώθησης της δουλειάς τους, τόσο σε έντυπη όσο και ψηφιακή μορφή.
- Συμβουλές για τις επαγγελματικές προεκτάσεις της δουλειάς τους όπως: επαφές με γκαλερί, φεστιβάλ και επιμελητές.
Εισηγητής:
Ο Κωστής Αντωνιάδης είναι καθηγητής φωτογραφίας, επιμελητής εκθέσεων και φωτογράφος. Tο 1984 ανέλαβε την οργάνωση του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος για περισσότερα από 15 χρόνια. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.
Πιστοποιητικό:
Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.
Πληοροφορίες & ∆ηλώσεις Συμμετοχής:
http://photofestival.gr
E: contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου