Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Δεξιών Κιχώτης εναντίον αριστερόμυλων (ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ)

Ευθυμογράφημα. Έξω από το σπίτι του σταματάει ταξί, τον αφήνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.
 Παίρνει λεωφορείο μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία. Ανεβαίνει στην πτήση για Αθήνα. Βγαίνει από το Ελ. Βενιζέλος, παίρνει ταξί μέχρι το σταθμό του Μετρό.
Ανεβαίνει στο Μετρό και μετά παίρνει τον προαστιακό μέχρι τον Πειραιά. Παίρνει ταξί κατεβαίνει στο λιμάνι. Ανεβαίνει στο πλοίο αποβιβάζεται στο Ρέθυμνο. Παίρνει ταξί μέχρι τα ΚΤΕΛ. Μετά παίρνει το Λεωφορείο και κατεβαίνει στο Ηράκλειο.
 Από εκεί παίρνει δεύτερο λεωφορείο μέχρι τον Άγιο Νικολάο και μετά ναυλώνει ένα ταξί για να φτάσει στο ορεινό χωριό Ζάκρος, που βρίσκεται το πατρικό του. Φιλάει τους γονείς του σταυρωτά και τρώει κάτι στο πόδι προτού φύγει βιαστικός για να ψηφίσει.

 Στο εκλογικό κέντρο συναντά μια ουρά πενήντα ατόμων. Περιμένει υπομονετικά , κι όταν έρχεται η σειρά του διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει την ταυτότητά του στο πατρικό του. Παίρνει ξανά ταξί, γυρίζει στο πατρικό του, παίρνει την ταυτότητά του και επιστρέφει.

Τώρα όμως δίνει πραγματική μάχη με το χρόνο. Φτάνει στις επτά ακριβώς και ο δικαστικός αντιπρόσωπος του απαγορεύει να ψηφίσει. Εκείνος κάνει σαματά, και ο δικαστικός αντιπρόσωπος αναγκάζεται να ζητήσει τη γνώμη του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας τηλεφωνεί στον αντιπεριφερειάρχη, εκείνος στον περιφερειάρχη και ο περιφερειάρχης στον υφυπουργό. Κανένας δεν μπορεί να αποφανθεί σχετικά με το αν τελικά ο πολίτης έχει δικαίωμα να ψηφίσει στις επτά και δέκα δευτερόλεπτα. Τελικά ο υφυπουργός καταφέρνει να βρει στο τηλέφωνο τον υπουργό, που στέλνει εγκύκλιο με την οποία επιτρέπει στον πολίτη να ψηφίσει. Τότε ο πολίτης υψώνει προς το δικαστικό αντιπρόσωπο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του και μπαίνει μέσα στο παραβάν.


Εκεί ξεσκαρτάρει ένα ένα τα ψηφοδέλτια, βρίσκει αυτό του ΛΑΟΣ και ψηφίζει, Γιώργο Καρατζαφέρη για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου