Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Από σήμερα γινόμαστε ξανά "κωλο-έλληνες" (Όχι πια Charlie Hebdo)



Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα των μακελάρηδων ακροδεξιών ισλαμιστών στο περιοδικό Charlie Hebdo έστελναν ένα ειλικρινές  μήνυμα συμπαράστασης στη δοκιμαζόμενη γαλλική κοινωνία , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στη Χαλκίδα, χρησιμοποίησε το τραγικό περιστατικό για να κάνει φτηνή σπέκουλα.

-Σήμερα είμαστε όλοι Charlie Hebdo, αναφώνησε ο κύριος Σαμαράς, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε ένα ακροατήριο  έτοιμο λες από καιρό  να δεχθεί  ασχολίαστα την άποψη που θέλει τους τρομοκράτες της Γαλλίας να είναι λαθρομετανάστες σαν αυτούς από τους οποίους κινδυνεύουμε να κατακλύσουν τη χώρα μας, όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
-Σήμερα είμαστε όλοι Charlie Hebdo, αναφώνησε ξανά ο πρωθυπουργός και το ετερόκλητο πλήθος ανταποκρίθηκε υψώνοντας πλακάτ και φωτογραφίες.

-Σήμερα είμαστε όλοι Charlie Hebdo, αναφώνησαν  οι θρησκόληπτοι, οι γραφειοκράτες , οι αγράμματοι, οι επιτήδειοι, οι πελάτες του πολιτικού συστήματος,  οι συκοφάντες, οι μεγαλοφοροφυγάδες, οι δικαστές που καταδίκασαν τον παστίτσιο, οι εφημερηδάδες που διστάζουν να δημοσιεύουν γελοιογραφίες, οι πολίτες που θεωρούν τα κόμικς τέχνη για παιδιά, οι ομοφοβικοί διαδηλωτές που ακύρωσαν θεατρικές παραστάσεις, οι αντιεξουσιαστές που κάψαν βιβλιοπωλεία, οι Έλληνες ακροδεξιοί.

-Σήμερα είμαστε όλοι Charlie Hebdo, αναφώνησαν και οι αρχηγοί των κομμάτων που διέγραψαν τα στελέχη τους όταν τόλμησαν να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις. Σήμερα είμαστε όλοι Charlie Hebdo αναφώνησαν και όσοι εκδότες απέλυσαν δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκτός γραμμής,  όσοι κατέστρεφαν κάποτε κινηματογράφους για να μη προβληθεί ο «Τελευταίος Πειρασμός», οι φανατικοί οπαδοί των ομάδων, οι δογματικοί συγγενείς, οι συμπολίτες μας που περιφέρονται από βουλευτικό γραφείο σε βουλευτικό γραφείο αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες.

Αλλά όλα αυτά μέχρι χθες γιατί από σήμερα κιόλας παύουμε να είμαστε Charlie Hebdo. Από σήμερα κιόλας που βυθιζόμαστε ξανά στους λαβυρίνθους της προσωπικής μας σκοπιμότητας  και ξαναγινόμαστε, αν χρειαστεί,  τρομοκράτες της αληθινής αξίας. Καταπατητές των νόμων. Συνδιαμορφωτές της επαγγελματικής απαξίωσης των καλλιτεχνών. Πολέμιοι της αντίθετης άποψης. Φοβικοί απέναντι στο διαφορετικό. Αρνητές της αλλαγής. Έρμαια των συναλλαγών μας. Αγανακτισμένοι, αλλά πάντα σταθεροί στις πελατειακές μας αξίες. Συκοφάντες της γνώσης και της παιδείας. Προσχηματικά πολέμιοι αυτού που τελικά ψηφίζουμε.


Τρομοκράτες της ατομικής προσπάθειας. Της προσωπικής πρωτοβουλίας. Τρομοκράτες της σάτιρας που αγγίζει τα όσια και ιερά μας. Τρομοκράτες της αισθητικής, της καλής τέχνης. Τρομοκράτες της πρωτογένειας, της δημιουργίας. Της αυτοδημιουργίας. Του ακατανόητου. Υποκριτές από την κορυφή ως τα νύχια. Ζηλόφθονοι και μυγιάγγιχτοι. Δογματικοί μέχρι κεραίας. Συντηρητικοί βαθιά και αμετάκλητα. Αρνητές του πνεύματος της σάτιρας δίχως όρια του Charlie Hebdo, που στη χώρα τη δική μας δε θα έκλεινε ούτε χρόνο ζωής. Λογοκριτές δια της αδιαφορίας. Οι ίδιοι που χθες ήμασταν όλοι Charlie Ηebdo. Αλλά σήμερα τι;

Τέλος συναγερμού λοιπόν. Από σήμερα γινόμαστε ξανά κωλοέλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου