Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Mortdecai (Ο κ. Μορντεκάι)

Κοσμοπολίτικη κομεντί του Ντέιβιντ Κεπ που βασίζεται στον ομώνυμο  χαρακτήρα της σειράς μυθιστορημάτων Mortdecai του Βρετανού συγγραφέα Κίριλ Μπονφιλιόλι, με πολύ αξιόλογο καστ ηθοποιών:  Tζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Ολίβια Μαν

Ένας σπάταλος, άτακτος και αδιόρθωτος έμπορος έργων τέχνης,  με εκλεπτυσμένα γούστα και αξεπέραστη φινέτσα, που μοιάζει με καρικατούρα ξεπεσμένου μπον βιβέρ αριστοκράτη, προσπαθεί να ρεφάρει την πάγια χασούρα του, αναλαμβάνοντας να εντοπίσει έναν υπερπολύτιμο πίνακα του Γκόγια.  Τα πράγματα, όμως, θα περιπλεχτούν ιδιαίτερα όταν στο παιχνίδι μπουν , Ρώσοι, Κινέζοι και οι Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ταινία δεν μου είπε πολλά πράγματα. Αν εξαιρέσεις μερικές έξυπνες ατάκες στις σκηνές όπου ο Τζόνι Ντεπ, λειτουργεί πολύ καλά με τον αφοσιωμένο βοηθό του, τον οποίο υποδύεται ο Πολ Μπέτανι και μια ιδιαίτερη υφή πολυτέλειας που δίνει ο φωτισμός της ταινίας, διαμορφώνοντας την εικόνα μ έναν παλιομοδίτικο αλλά, αρκετά ζωηρό τρόπο , νιώθεις ότι η ταινία του Ντέιβιντ Κεπ, αν και ικανοποιεί τις οπτικές μας ανάγκες,  δεν πετυχαίνει υψηλές επιδόσεις στον τομέα της φαντασίας και των ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου