Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αυτό δεν είναι Αριστερά (Σχόλιο)

Είναι προώθηση εικόνας. Εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων. Life style και καριέρα. Είναι η εμφάνιση ενός ανθρώπου που πυροβόλησε τη σοβαροφάνεια, για να σκοτώσει τη σοβαρότητα. Που απολαμβάνει εξόχως αυτό που ζει και που αν δεν ήταν ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου πολλοί από εμάς ίσως και να χαιρόμασταν για εκείνον, όπως για κάθε έναν που μπορεί και ζει το όνειρό του.
Προς το παρών όμως αποδεικνύεται ένας ακόμη υπουργός μιας κυβέρνησης πελατειακής σωτηρίας σε μια χώρα που πια δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι μα ούτε και οι αριθμοί.

Την ίδια ώρα η Πορτογαλία που βγήκε από το μνημόνιο  δανείστηκε από τις αγορές για να αποπληρώσει το χρέος της απέναντι στο ΔΝΤ και να το στείλει στον αγύριστο.
Η Ιρλανδία που βγήκε από το μνημόνιο  δανείστηκε κι αυτή από τις αγορές με επιτόκιο 1,2% για να αποπληρώσει το χρέος της απέναντι στο ΔΝΤ και να το στείλει στον αγύριστο.
Κι ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να βγει από το δικό της μνημόνιο ένα χρόνο σχεδόν νωρίτερα από το προβλεπόμενο
η Ελλάδα  ξαναφοράει τη φουστανέλα σηκώνει ψηλά το κεφάλι και  ετοιμάζεται να μπει γεμάτη εθνική υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση  σε ένα τρίτο μνημόνιο από το προσεχές καλοκαίρι.

Στη φωτογραφία ο Γιάνις πριν ριχτεί στη μάχη για τη φορολόγηση των μεγάλων καρχαριών και η Δανάη σε στιγμές χαλάρωσης. Στο βάθος η Ακρόπολη. Κι ακόμη πιο πίσω κάπου στο πολύ βάθος όλοι έμεις. 1.600.000 άνεργοι, 3.500.000 φτωχοί, 11 εκατομμύρια σαστισμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου