Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: "Η Ιστορία θα καταγράψει ότι υπήρξε κατάχρηση της έννοιας της αλληλεγγύης"

Σημειώνοντας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings, ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τόσα χρόνια ήταν αποτυχημένο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν προσυπογράφει στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν.



«Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια συνταγή, μια θεραπεία, που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρήσει επιτυχημένη» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. Και πρόσθεσε πως «η επιμονή ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη λογική του, τη φιλοσοφία του και τις πολιτικές του, είναι βέβαιo ότι μεσοπρόθεσμα θα ενισχύσει μια εικόνα την οποία πρέπει να εξαλείψουμε: την εικόνα της Ελλάδας ως ένα απύθμενο πηγάδι, μια εικόνα που αποτελεί μεγάλη απογοήτευση στους διεθνείς εταίρους μας ενώ βουλιάζει τον λαό μας σε αφόρητη απελπισία».


Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η Ιστορία θα καταγράψει ότι υπήρξε κατάχρηση της έννοιας της αλληλεγγύης», αφού η Ελλάδα «ποτέ στην πραγματικότητα δεν διασώθηκε, καθώς μόλις το 9% των δανείων πήγε στο σπάταλο ελληνικό κράτος, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιήθηκε για να κρατηθούν όρθια τα ανεύθυνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη».


Ο κ. Βαρουφάκης τέλος δήλωσε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης οι εκλογές ή το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου