Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Διεθνής κινητοποίηση για την ανθρωπιστική καταστροφή στο Νεπάλ, με συγκρατημένη προς το παρόν διάθεση για οικονομική βοήθεια


Οργανώνεται με ταχείς ρυθμούς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ως προς την εκτίμηση των αναγκών και την πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές η διεθνής βοήθεια για το Νεπάλ, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε το πρωϊ του Σαββάτου την περιοχή. Από επίσημες πηγές εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 4.000, ενώ εκτιμάται ότι οι μισοί περίπου άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κοιλάδα του Κατμαντού και τουλάχιστον 500 στην πρωτεύουσα.
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου αναφέρει ότι διαθέτει ήδη μια ομάδα στο Νεπάλ η οποία έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους, ενώ εθελοντές και το προσωπικό του τοπικού Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων και την παροχή βοήθειας στους τραυματίες.
Σύμφωνα, με ανακοίνωση τς αμερικανικής υπηρεσίας αρωγής USAID, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σε πρώτο στάδιο την αποστολή μιας ομάδας αρωγής και αποδέσμευσαν ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Οι υπόλοιπες χώρες με εξαίρεση τη Νορβηγία που δεσμεύθηκε για την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιορίστηκαν στο να εκφράσουν την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου