Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Κόκορας ευθύνεται για την έλευση της ημέρας (ΣΧΟΛΙΟ)

Τα ψέματα δεν τελειώνουν ποτέ για έναν λαό που  είναι έτοιμος να τα καταπιεί. Γι αυτό,  θα ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος  που θα κατηγορούσε το  ΣΥΡΙΖΑ ότι  ανέβηκε στην εξουσία εξαπατώντας το λαό. Όχι, δεν το έκανε. Ο λαός εξαπάτησε τον εαυτό του.
Η άποψή μου είναι ότι πάντα ο λαός επιτρέπει συνειδητά να τον εξαπατούν. Ο λαός που κολακεύεται όταν τον επικαλούνται συχνά. Που εμπιστεύεται περισσότερο αυτό που πιστεύει παρά αυτό που βλέπει.
Που εμπιστεύεται τους μάγους με τα δώρα και ό,τι ηχεί ελκυστικό στα αφτιά του. Ο λαός, ο οποίος προσπαθώντας να αποφύγει το δύσκολο δρόμο, καταλήγει πάντα σε κάποιο χειρότερο.
Ο λαός που έχει την απόλυτη ευθύνη για τη μοίρα του. Ο λαός που συγκινείται όταν  πολιτικοί τυχοδιώκτες, που δε νιώθουν από πραγματική οικονομία επειδή δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, του φιλούν τα χέρια, και του μιλούν για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, αυτός ο λαός   φταίει για όλα, ακόμα και για τις περιορισμένες επιλογές του, ακόμα και για τις πανωλεθρίες του. Ο λαός που εξακολουθεί να ψηφίζει για την προσωπική του εξυπηρέτηση. Ο λαός που στέλνει σούργελα στο κοινοβούλιο.  Αυτός ο λαός που συγκινείται μόνο από συμβολισμούς. Που δακρύζει μπροστά στην καθαρίστρια που επαναπροσλαμβάνεται στο δημόσιο, αλλά απολύει αυτή που καθαρίζει την οικοδομή για να το κάνει πλέον μόνος του.  Που κλαίει όταν βλέπει ανθρώπους στα συσσίτια, αλλά χλευάζει εκείνους που συρρέουν στις ουρές για  να βγάλουν μερικά ευρώ από την τράπεζα, μέχρι να βρεθούν κι αυτοί στα συσσίτια. Ο λαός που χρησιμοποιεί τα συσσίτια και τη φτώχεια των άλλων για να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών.  Ο λαός που είναι έτοιμος να υποστηρίξει μέχρι τέλους αυτό που πιστεύει γιατί η αυτοδιάψευση θα του κοστίσει πολύ ακριβά στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτός ο λαός που σήμερα δεν μπορεί να μετακινηθεί να δουλέψει, να πληρώσει, να πληρωθεί, να εγχειριστεί, να κάνει τις διακοπές του, αλλά που είναι έτοιμος να πιστέψει ότι είναι πιο αξιοπρεπής και περήφανος από πριν κι ότι για όλα τα δεινά του φταίνε τα αποκρουστικά ξένα κέντρα αποφάσεων, η γερμανική μπότα, οι δοτοί Έλληνες πολιτικοί, είναι ο λαός που πίστεψε ότι σε μια χώρα με τόσο βαθιά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και τέτοια φοροδιαφυγή, θα μειώνονταν  φόροι και θα γίνονταν αυξήσεις που θα αναθέρμαιναν την οικονομία. Αυτός ο λαός, ο δικός μας, που κάπου βαθιά μέσα του είμαι βέβαιος ότι εξακολουθεί ακόμα να πιστεύει  ότι  ο κόκορας ευθύνεται για την έλευση της ημέρας είναι που ακούει τον  αποκρουστικό λαϊκιστή  Φίλη να του λέει ότι χρειάζεται περισσότερο αξιοπρέπεια παρά δουλειά. Αυτόν τον βγαλμένο από τη δεκαετία του πενήντα Έλληνα πολιτικό που λίγο αργότερα επιτίθεται σε έναν απελπισμένο άνθρωπο της αγοράς κατηγορώντας για πολιτική σπέκουλα. Ο λαός που ακούει τον αμφιλεγόμενο Λαπαβίτσα να του λέει πως η κατάσταση στις ουρές αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται και πως ο κόσμος να αρχίζει να συνηθίζει σε αυτήν, αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ενηλικίωσή του. Ο λαός που αποδέχεται τον εκπρόσωπο ενός μηδαμινού ποσοστού του εκλογικού σώματος Λαφαζάνη να μιλάει για plan B του ΣΥΡΙΖΑ σε Ρώσους δημοσιογράφους και να σχεδιάζει με το έτσι θέλω τη νέα γεωστρατηγική πολιτική της χώρας, αυτός ο λαός  πρέπει επιτέλους να αναλάβει  το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις για την ενηλικίωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου