Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

The Eye Of the Visma (Φλόκι εναντίον Απόλλων Κρίδη)

Ένα πρωϊ χτυπάει το τηλέφωνό του και είναι στην άλλη άκρη της γραμμής μια ηλικιωμένη κυρία που τον παρακαλεί να της κάνει μία τελευταία διευθέτηση, αν ακόμα είχε τη δύναμη φυσικά να λύνει και να δένει μέσα στο δημόσιο όπως παλιά.
-Οι υπηρεσίες καθαριότητας έβαλαν ένα κάδο μπροστά στο μπαλκόνι μου, του λέει. Κάνε κάτι να απομακρυνθεί και να πάει στην απέναντι μεριά κι από μένα ότι θες. Ο Φλόκι είχε να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα από την αρχή της κρίσης το 2008, όταν και αποφάσισε πως είχε φτάσει πια η ώρα να αποσυρθεί από τις πελατειακές διευθετήσεις και να περιοριστεί μονάχα στα καθήκοντά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αυτή η ηλικιωμένη κυρία, όμως, φαίνεται ότι του ξύπνησε μέσα του κάτι που δεν είχε ολοκληρωτικά κοιμηθεί. Όταν πήγε στη δουλειά ο Φλόκι έμαθε ότι ένας παλιός συνάδελφός του ο Απόλλων Κρίδης, που είχε περάσει από το ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε δεχθεί ένα παρόμοιο τηλεφώνημα από μια γειτόνισσα της ηλικιωμένης κυρίας και είχε δεσμευτεί ότι ο κάδος τελικά δεν θα το κουνούσε ρούπι από εκεί που τον έβαλε τελευταία ο δήμος. Μάλιστα ο Απόλλων Κρίδης όταν έμαθε ότι ο Φλόκι δεσμεύθηκε να βοηθήσει την ηλικιωμένη κυρία τον κάλεσε σε αγώνα σε όποια ημερομηνία ήθελε έως το τέλος του μήνα όταν και θα κρίνονταν από το δημοτικό συμβούλιο η προσφυγή και των δύο γυναικών.
Ο Φλόκι αποδέχθηκε την πρόταση του Απόλλων Κρίδη και έτρεξε αμέσως να βρει τον παλιό του μέντορα τον Μίκη προκειμένου να τον προπονήσει για τον μεγάλο αγώνα.
-Είσαι χαμένος από χέρι του λέει ο Μίκη. Έχεις ελάχιστες μόνο πιθανότητες να κερδίσεις αυτή την προσφυγή. Και για να τις διεκδικήσεις μάλιστα χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή προπόνηση γιατί έχεις μείνει πολύ πίσω από τις εξελίξεις. Μην ξεχνάς πως ο Απόλλων Κρίδης δεν βγήκε ποτέ από το δρόμο του πελατειακού συστήματος. Περνούσε από το ένα κόμμα στο άλλο με εξαιρετική ευκολία, ενώ εσύ είχες επαναπαυθεί στις παλιές σου δάφνες. Πρέπει να προπονηθείς πολύ σκληρά αν θέλεις να αποκτήσεις ξανά το βλέμμα του βίσματος, γιατί διαφορετικά θα σε συντρίψει μέσα στο διοικητικό συμβούλιο.
Αποφασισμένος το επόμενο πρωϊ ο Φλόκι ξύπνησε από τις 5 τα χαράματα κι αφού ήπιε πέντε κρόκους αυγού όρμησε στο δρόμο για τρέξιμο.


Risin' up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance
Now I'm back on my feet
Just a man and his will to survive
It's the eye of the visma
It's the thrill of the fight
Risin' up to the challenge
Of our rival
And the last known survivor
Stalks his prey in the night
And he's watching us all with the
Eye of the visma








–Γεια σου Φλόκι τον χαιρετούσαν στον δρόμο οι οδοκαθαριστές που τον έβλεπαν και δεν ξεχνούσαν ότι κάποτε τους είχε βολέψει κι αυτούς στο δημόσιο. Γεια σου ρε Φλόκι του φώναξε και ο οδηγός της σκουπιδιάρας. Είμαστε όλοι μαζί σου. Μετά περνάει κάτω από το σπίτι ενός ιερέα και ζητάει την ευλογία του. –Με την ευλογία του θεού Φλόκι θα κερδίσεις αυτό τον τίμιο αγώνα. Μετά το πρόγραμμα προπόνησης περιλάμβανε επαφές μέσω Facebook, γλειψίματα ανωτέρων, διοργάνωση μιας δεξίωσης στο σπίτι του, όπου κατάφερε μέσω παλιών γνωστών να καλέσει μέχρι και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και δανεισμό του σπιτιού του σε ανώτερα στελέχη του δήμου για να κουβαλήσουν εκεί τις γκόμενές τους. Αλλά και ο Απόλλων Κρίδης, την ίδια ώρα δούλευε πολλή σκληρά για τη νίκη γιατί δεν ήθελε να χάσει την πρωτοκαθεδρία του από τον Φλόκι.
Η μεγάλη μάχη τελικά πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ένα μήνα αργότερα και ήταν μια πραγματική τιτανομαχία. Φλόκι και Απόλλων Κρίδης μετά από απανωτά χτυπήματα πέσανε και οι δυο στο έδαφος και λίγο έλειψε να κατηγορηθούν και ως επίορκοι και να απομακρυνθούν από το δημόσιο, επειδή είχαν ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό ο Απόλλων Κρίδης πρότεινε ισοπαλία και ο Φλόκι την αποδέχτηκε. Τελικά ο κάδος δεν τοποθετήθηκε ούτε μπροστά στο σπίτι της μιας κυρίας, αλλά ούτε και της άλλης. Βρέθηκε γι αυτόν πρόσφορη θέση μπροστά σε ένα μισοερειπωμένο σπίτι λιγάκι πιο πέρα και όλοι στο τέλος ήταν ευχαριστημένοι.


FOLLOW ME ON FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου