Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η Σιωπηλή Δολοφόνος (The Assasin)-ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Νέες ταινίες. Ακούς για σκηνοθέτες που σχεδιάζουν ότι θα κάνουν το αριστούργημα της ζωής τους και αναρωτιέσαι, αν γίνονται αυτά τα πράγματα κατά παραγγελία. ‘Όταν όμως  βλέπεις  να συμβαίνει στην πράξη,  αναθεωρείς πολλά πράγματα σχετικά με τον πυρήνα της δημιουργίας.
Έπειτα από 7 χρόνια δουλειάς, ο 68χρονος Κινέζος σκηνοθέτης Χου Χσιάο Χσεν έφτιαξε  ένα πραγματικό αριστούργημα. Η ταινία του «The Assasin» είναι απολαυστική από κάθε πλευρά. Το οπτικό της σκέλος αγγίζει σχεδόν την τελειότητα , σπάνια βλέπεις τόσο εικαστικά πλάνα που να μη θέλεις να τελειώσουν, παρά μόνο όταν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ταξιδεύεις ήδη σε μια «άλλη» ατμόσφαιρα. Η αφήγησή της είναι συναρπαστική. Ο ήχος της είναι καθηλωτικός. Η ιστορία της συγκινεί με ένα τρόπο απέριττο, σχεδόν αβίαστο. Μια νεαρή γυναίκα εκπαιδεύεται ως δολοφόνος από τη Δυναστεία της μέχρι τη στιγμή που η μοναχή καθοδηγήτριά της  καταλαβαίνει ότι αν και είναι αξεπέραστη στη χρήση του σπαθιού ο συναισθηματικός της κόσμος δεν την αφήνει να αναρριχηθεί σε ανώτερα επίπεδα πολεμικής.

Για να απελευθερωθεί από τα δεσμά των συναισθημάτων της θα της παραγγελθεί να σκοτώσει τον ξάδελφό της, λίγο πριν το γάμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου