Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

"Ma Ma" 2016-ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ



Νέες ταινίες. Η νέα ταινία του Χούλιο Μέντεμ "Ma Ma" με την Πενελόπε Κρουζ να επιστρέφει στην ενεργό δράση έπειτα από μικρή αποχή πέντε χρόνων λόγω μητρότητας, μιλά, σύμφωνα με  τα λόγια του δημιουργού της "για το πως κανείς αντιδρά σε μια τραγωδία, δημιουργώντας τη διάθεση να ζήσει, να επιβιώσει, να βρει τη χαρά". Ο Μέντεμ χαρακτηρίζει το "Ma Ma" ένα "φωτεινό" φιλμ ενώ η ταλαντούχα Iσπανίδα σταρ κάνει λόγο για έναν από τους πιο "πολύπλοκους και όμορφους χαρακτήρες που έχει υποδυθεί, και σίγουρα τον πιο δύσκολο".
Μια γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού, λίγες μόλις ημέρες αφότου μείνει άνεργη και εγκαταλειφθεί από τον άντρα της. Πνιγμένη από την αδικία, αλλά και κόντρα στην αρχική απογοήτευση που τη διακατέχει, η γυναίκα θα συμπαρασταθεί έναν άντρα που πέφτει την ίδια περίοδο θύμα της αδυσώπητης μοίρας.
Με φόντο μια Ισπανία η οποία βυθίζεται στα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία που κληρονόμησε από την περίοδο της κατάρρευση της κτηματομεσιτικής αγοράς, ο Χούλιο Μέντεμ παραδίδει ένα υποδειγματικό λεπτών αποχρώσεων δράμα στο οποίο η γυναικεία ψυχοσύνθεση αντικατοπτρίζει κρυστάλλινα την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει μια γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει και να επιβιώνει μέσα στην ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής.
Ο σκηνοθέτης των "Εραστών του Αρκτικού Κύκλου" στην πρώτη του συνεργασία με την Πενελόπε Κρουζ ανανεώνει την πρώιμη παράδοση που τείνει να δημιουργήσει ο σύγχρονος Ισπανικός κινηματογράφος αγγίζοντας θέματα επώδυνα και ενοχλητικά, φτιάχνοντας όμως μια ταινία για το ευρύ κοινό που διαθέτει εκτός από μια έντονη δύναμη, ενέργεια, χιούμορ και συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου