Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Fractured 2019 (Το κάταγμα)

Κατατρεγμένος από το τραυματικό παρελθόν του άντρας στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης. Προσπαθώντας να συλλέξει  πληροφορίες για την τύχη των αγαπημένων του προσώπων , στην παγωμένη ρεσεψιόν ενός απόμακρου και μυστηριώδους νοσοκομείου, ο Ray Monroe καταλήγει να αμφισβητεί τα ίδια τα λεγόμενά του.  

Ένα ατύχημα που συνέβη στην κόρη του το προηγούμενο βράδυ τους είχε οδηγήσει, μαζί με τη γυναίκα του, εκεί,  Αφού έχει τελειώσει με όλα τα διαδικαστικά που απαιτεί η νοσηλεία της κόρης του στο νοσοκομείο  τις αφήνει, γυναίκα και κόρη, στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού που τις οδηγεί αμέσως στους υπόγειους θαλάμους του κτηρίου. Για προληπτικούς λόγους, η μικρή πρέπει να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.
Μετά τα ίχνη τους χάνονται και ο άντρας προσπαθεί να αποδείξει πως τα όσα ισχυρίζεται δεν είναι αποκυήματα μιας διαταραγμένης φαντασίας, αλλά πραγματικά γεγονότα.
  
 Το ψυχολογικό θρίλερ του Brad Anderson «Το Κάταγμα-Fractured» σε κρατάει σε μια διαρκή κατάσταση αμφιβολίας σχετικά με τα τεκταινόμενα μέσα  στα υπόγεια του μυστηριώδους νοσοκομείου. Ταυτόχρονα , δε σου επιτρέπει ούτε στιγμή να εμπιστευτείς πλήρως τους ισχυρισμούς του Ray Monroe, ο οποίος βρίσκεται σε μια ψυχολογική κατάσταση εμφανώς οριακή, με στοιχεία αυτουπονόμευσης.  Ενισχύοντας με υποτυπώδεις φωτιστικές παρεμβάσεις τη δυσοίωνη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο ζοφερό σκηνικό του νοσοκομείου, με σφιχτό μοντάζ και ρευστή σκηνοθεσία ο Anderson καταφέρνει να ενισχύσει την αίσθηση της παραμόρφωσης δημιουργώντας  σασπένς και μυστήριο. Αλλά υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο στον οποίο οι άνθρωποι, πότε αδιάφοροι και βιαστικοί, πότε ανίκανοι να αντιληφθούν τα συναισθήματα των άλλων, σε μια ζωή χωρίς περιθώρια ανάπαυλας, χωρίς περιθώρια να δώσουν κάτι από τον εαυτό τους, να τείνουν χέρι βοηθείας προς ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το δίκιο τους,  συνηθίζουν να βυθίζονται στην απάθεια, να γυρίζουν αλλού το κεφάλι σε οτιδήποτε απειλεί να ματαιώσει την ολοκλήρωση της  δουλειάς που για εκείνους επείγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου