Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Daily life reporting #2 Τα πρόστιμα βλάπτουν σοβαρά τα πνευμόνια

Παράδειγμα υποδειγματικού πολίτη αποδεικνύεται  ο Στέφανος που τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα εναντίον της πανδημίας, που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.  «Βγάζει τη μάσκα του μόνο για να καπνίσει», λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν…


Τον κατεβάζουν άρον άρον από το λεωφορείο και του επιβάλλουν πρόστιμο 150 ευρώ επειδή δε φοράει μάσκα. Από τον καημό του καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα!


Στο δημοτικό ο  Αλέκος είχε ένα συμμαθητή που τον έλεγαν Βλάση, ο οποίος τον εκφόβιζε και τον τραμπούκιζε  σε καθημερινή σχεδόν  βάση.  Πριν από μερικές  ημέρες  ο Αλέκος δέχεται τον έλεγχο ενός αστυνομικού που τυχαίνει να είναι ο Βλάσης. «Παρακαλώ φορέστε τη μάσκα σας αμέσως», του λέει ο Βλάσης μέσα σ ένα κατάστημα. «Διαφορετικά θα πληρώσετε πρόστιμο».

 Τότε ο Αλέκος βάζει τη μάσκα του και αμέσως  λέει στο Βλάση. – Εγώ είμαι ρε συ, ο Αλέκος, από το δημοτικό, δε με αναγνώρισες;  Αρχικά ο Βλάσης τον κοιτάζει με κάποια περιέργεια, αλλά τελικά τον αναγνωρίζει. –Βέβαια, βέβαια, λέει! Πως, σε θυμάμαι, ο Αλέκος από το δημοτικό…Κοίτα τώρα να δεις περίπτωση.  Λυπάμαι, όμως, Αλέκο, αλλά πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο, του λέει..

-Μα εσύ δεν είπες νωρίτερα  ότι  αν έβαζα τη μάσκα δε θα το πλήρωνα; ρωτάει ο Αλέκος.

-Λυπάμαι πολύ, Αλέκο,  αλλά εγώ οφείλω να εφαρμόσω το νόμο, απαντάει ο Βλάσης και του βάζει τελικά πρόστιμο 150 ευρώ.

Φεύγοντας ο Βλάσης γυρίζει προς το μέρος του εμβρόντητου Αλέκου και του λέει: σ ευχαριστώ πολύ, πάντως, γιατί με έκανες να νιώσω ξανά παιδί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου