Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΚΟΥ

Στην παρέα μου, γνωριζόμαστε , με τα ψευδώνυμα μας και υπογράφουμε τις καλλιτεχνικές μας δημιουργίες με τα πραγματικά μας ονόματα. Έτσι, λοιπόν, κανείς από τους κολλητούς μου, δεν γνωρίζει σήμερα, ποιος είναι ο Χάρης Καραγκουνίδης, αλλά όλοι ξέρουν ποιος είναι ο "Αγρίων7632Α" της κυρά Δέσποινας.

Γι αυτό και έχω όση άνεση χρειάζομαι προκειμένου να σας διηγηθώ μέσα σε λίγες μόνο γραμμές την ενδιαφέρουσα ιστορία του "Στροφόρμιου 534Β" της κυρά Σούλας. Ενός τύπου, ο οποίος στην κυριολεξία "δεν παίζεται", αφού από μικρά παιδιά τον είχαμε για να κυνηγάει την μπάλα. Από την ημέρα λοιπόν της γέννησής του "Στροφόρμιου" έως σήμερα έχουν παρεμβληθεί 37 χρόνια και ο τύπος έχει αλλάξει 35 χόμπι. Δυο χρονιές ήταν στο κρεβάτι.

Θυμάμαι μάλιστα μια περίοδο που ερωτεύθηκε την ινδιάνικη κουλτούρα και αποφάσισε να ζήσει μ αυτήν, σαν ινδιάνος στην υπόλοιπη ζωή του.

Ήμουν εκεί, μάλιστα όταν στον ποντιακό γάμο του αδελφού του, ο "Στροφόρμιος" κάθισε αντί σε κάποια καρέκλα στο έδαφος και δε σηκώθηκε παρά μόνο για να χορέψει το "Η μάνα εν κρύον νερόν" και αφήνοντας τελικά 'μπρίκι" τη μάνα του να το αφιερώσει στη μάνα γη.

Μια χρονιά αργότερα, αν δεν υπολογίζω λάθος, ο "Στροφόρμιος" κυριεύθηκε από η θεωρία της μετενσάρκωσης και θέλησε να την κατακτήσει και στις παραμικρότερες λεπτομέρειές της, διαβάζοντας οτιδήποτε είχε δημοσιευτεί επί του θέματος και αναζητώντας τους καλύτερους Γκουρού, προκειμένου να μάθει τι υπήρξε σε κάποια από τις προηγούμενες ζωές του.

Επειδή, το κακό με τις πολλαπλές ζωές είναι ότι....ξεχνάς εύκολα!

Τελικά, βρέθηκε κάποιος να του πει, ότι το πιο σημαντικό πράγμα που είχε κάνει μέχρι σήμερα στις 75 περίπου ζωές που έζησε, ήταν η συμμετοχή του στην Γαλλική επανάσταση και όταν ο Στροφόρμιος είπε ότι δε θυμάται τίποτα, ο Γκουρού τον κατηγόρησε για εγκατάλειψη εθνικής μνήμης. Το δεύτερο πιο σημαντικό ήταν ότι είχε κάποτε ερωτευθεί, σαν τραβεστί που ήταν τότε, έναν Ιρλανδό στρατιώτη.

-Τραβεστί; Είπε ο "Στροφόρμιος" και πετάχτηκε.
-Ναι, αλλά όχι μια οποιαδήποτε τραβεστί, υπερθεμάτισε ο Γκουρού.
-Υπήρξες μια τραβεστί που μισούσε το σεξ και δη το πρωκτικό. Μια Ελληνίδα τραβεστί....

Έφυγε κι από κει, άρον άρον και πέρασε, αν θες να ξέρεις κι από τα γραμματόσημα, κι από τα νομίσματα, κι από το σεξ, κι από τον αιωροπτερισμό κι από την πολιτική, κι από το ίντερνετ κι από τον Ναζισμό, και από την μουσική κι από τις μινιατούρες, ακόμα και από τα η ηλεκτρονικά παιχνίδια, και το στοίχημα, προτού καταλήξει, προσωρινά πάντα, σε μια περίοδο της ζωής του που υπήρξε αναμφισβήτητα η πιο γόνιμη και δημιουργική.

Τότε, που οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες βρήκαν επιτέλους ένα όραμα μετά από την ενθάρρυνση ενός φίλου του ηθοποιού, που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική και παράλληλα με τη χρηματοδότηση του μικρού θιάσου που διηύθυνε γιατί έτσι θα ξεκινούσε " ένα μαγικό ταξίδι στην ψυχή και την μνήμη του ανθρώπου με συνεπιβάτες τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα γνώριζε ποτέ" . Πρόλαβε μάλιστα να κάνει και λίγες δουλίτσες προτού το παρατήσει κι αυτό.

Ειδικότερα, δάνεισε τη φωνή του σε μια βουβή ταινία μικρού μήκους, δάνεισε το πουλί του σε μια ελληνική ερωτική υπερπαραγωγή με τίτλο "Το καναρίνι του γείτονα" (αν ποτέ τη δείτε το καναρίνι είναι δικό του) και τέλος δάνεισε 50 ευρώ σ ένα σκηνοθέτη για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, τη Βέροια Ημαθίας και να απαντήσει στη μάνα του όταν εκείνη τον ρώτησε αν ΓΥΡΙΣΕ καμιά ταινία:

-Μάνα, δεν σου είπα ότι θα τα καταφέρω; ΓΥΡΙΣΑ, για πάντα!

Μ αυτά και μ αυτά φτάσαμε στο σήμερα όπου το νέο χόμπι του ήρωά μας αφορά την σωστή διατροφή και την μεθοδολογία της δίαιτας που οδηγεί σε σταθερά, μακροχρόνια και ανάλλαχτα αποτελέσματα αλλά και στην πολυπόθητη από όλους μας μακροημέρευση.

Κι αν αναρωτιέστε, και καλά κάνετε, σε ποιο σημείο έχει φτάσει μέχρι στιγμής αυτή η έρευνά που διεξάγει, θα σας εκμυστηρευθώ ορισμένα αποτελέσματά της, μεταξύ των οποίων και μια ανακάλυψη, που θα φέρει τα πάνω κάτω στη σύγχρονη διαιτολογία και στην διατροφή του 21ου αιώνα. Σκέφτείτε μάλιστα ότι ο φίλος μου έχει ήδη αυτοπροταθεί για το βραβείο νόμπελ του 2008 κι αν τελικά δεν του το δώσουν, είναι αποφασισμένος να το κατεβάσει πειρατικά από το ίντερνετ:

Ακούστε λοιπόν, τι σκέφτηκε αυτός, ο δαιμόνιος και ανήσυχος άνθρωπος- που θα πλουτίσει τελικά μια μέρα- και θα μας βγάζει τη γλώσσα, να μου το θυμηθείτε...

Είπε λοιπόν αυτολεξεί: "Η μια σχολή της σωστής διατροφής προτείνει ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ γεύματα, έτσι;. Η δεύτερη, εν αντιθέσει, πιστεύει ότι η καλύτερη διατροφή είναι αυτή που περιλαμβάνει ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.
Όοοοχι. Ούτε το ένα είναι σωστό, ούτε το άλλο. Ή προτιμότερα, το σωστό είναι" και όταν λέμε εδώ σωστό, εννοούμε τη δημιουργία της τέλειας διατροφής, " το σωστό είναι", επαναλαμβάνει," να πάρουμε τα καλύτερα στοιχεία και από τις δύο διατροφές". Και έφτιαξε κατ αυτόν τον τρόπο ο μπαγάσας την διατροφή του μέλλοντος που θα περιλαμβάνει: 5 ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. Συστήνει μάλιστα, σύντομα, και μια εταιρεία στο στυλ της Gilly Diet, που θα φέρνει, στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας των πελατών της, πέντε φορές την ημέρα, την διατροφή τους. Με φορτηγό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου