Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

PREMONITION (AΡXEIO)

Νέες ταινίες. Η μετακόμιση της οικογένειας Hanson στο καινούργιο της σπίτι, θα συνοδευτεί από δυσάρεστα γεγονότα με εμφανή μεταφυσική χροιά.

Το πριν, το τώρα και το μετά, θα γίνουν ένα περίπλοκο κουβάρι στο μυαλό της Linda, η οποία αντιμετωπίζει με θάρρος τις ανεξήγητες, καταιγιστικές εξελίξεις, προσπαθώντας, ταυτόχρονα να καταλάβει τι ακριβώς της συμβαίνει.

Ο σκηνοθέτης Mennan Yapo χειρίζεται με εξαιρετική δεξιοτεχνία ένα σενάριο με μεγάλο ενδιαφέρον προκαλώντας σασπένς, αγωνία και συνεχή αναζήτηση.

Με μεγάλη αφηγηματική ωριμότητα και ένα μοντάζ βγαλμένο λες από εγχειρίδιο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, ο Yapo αυξάνει βαθμιαία την ένταση των συναισθημάτων του θεατή ως το τελικό κρεσέντο, όπου και δίνει τις απαιτούμενες απαντήσεις.

Kυρίως, όμως, αποσπά μία πολύ καλή ερμηνεία από την εξαιρετική Sandra Bullock, που ως Linda Hanson ισορροπεί με μεγάλη πειστικότητα ανάμεσα σε ψυχραιμία και απόγνωση.

Γενικά, η ταινία είναι ένα θρίλερ που πραγματεύεται την καταλυτική αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στην αποκάλυψη των άγνωστων, αποτρόπαιων πολλές φορές δυνατοτήτων του εγκεφάλου του .

Εν κατακλείδι, χωρίς να πρόκειται περί κάτι σπουδαίου, η ταινία σου κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον, δεν σε προδίδει και σίγουρα αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από αυτό που περίμενες να δεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου