Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΝΤΟΠΑΡΕ ΤΟΝ ΣΚΑΚΙΣΤΗ;

Οι γονείς του ήταν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και τον αγαπούσαν παθολογικά, όπως άλλωστε και όσοι γονείς φέρνουν, σε ηλικία αρκετά μεγάλη, στον κόσμο ένα παιδί. Ο αδελφός του έκανε δουλειές του…ποδαριού. Τσαγκάρης αρχικά ποδοσφαιριστής στη συνέχεια, ταχυδρόμος σήμερα. Εκείνος, όμως, σπουδαστής στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας, και μέγας σκακιστής, αποτελούσε από το λυκαυγές της ζωής του το σημείο αναφοράς για την οικογένειά του που κολακευόταν να λέει ότι γέννησε μια μικρή ιδιοφυΐα, ένα πρωταθλητή του σκακιού, ο οποίος ουκ ολίγες φορές επέστρεψε στο σπίτι του από κάποιο διεθνές τουρνουά με το ευχάριστο βάρος ενός επάθλου.

Ο Νικολάκης ήταν πραγματικά ένα έξυπνο παιδί και ο πατέρας του το γνώριζε αυτό από την πρώτη στιγμή που αναμετρήθηκε μαζί του στο σκάκι. Παλιός αριστερός ο κ Λεωνίδας και σκακιστής μέγιστος προσπάθησε αρχικά να μάθει στο παιδί του το αγαπημένο του παιχνίδι αλλά με τις δικές του εναλλακτικές προσθήκες. Εις μάτην, όμως. Ο πιτσιρικάς από τις πρώτες του κιόλας παρτίδες αρνιόταν πεισματικά να ονομάζει τον Βασιλιά, Γενικό Γραμματέα, που σύμφωνα με τον πατέρα του δεν θα έπρεπε να έχει τις απεριόριστες δυνατότητες που όλου γνωρίζουμε πως έχει.

Τον Νικολάκη μάλιστα τον έπιαναν τα γέλια, μόλις τον καλούσε ο πατέρας του να κινήσει το «Σπίτι του Λαού» εννοώντας τον Πύργο, και να εξουδετερώσει τον αξιωματικό, που δεν θα έπρεπε να λέγεται ακόμα αξιωματικός, γιατί με τον τρόπο διαχωρίζει την θέση του από τους υπόλοιπους και δημιουργεί μια Ντε Φάκτο κοινωνική ανισότητα προβοκάροντας το ίδιο το άθλημα.

Γι αυτό, σ αυτά τα πρώτα μαθήματα του μικρού Νικολάκη, ο κ. Λεωνίδας αποφάσισε να μετονομάσει τον αξιωματικό σε παλιό φαντάρο.

Να μην τα πολυλογώ, το πιόνι της βασίλισσας αποποιήθηκε τον τίτλο της και ονομάστηκε «υπεύθυνη για τον «Ερυθρό Σταυρό» προτού αν θυμάμαι καλά ο Νικολάκης ερωτευθεί το παιχνίδι και ζητήσει από τον πατέρα του να τον εγγράψει σε κάποιο σύλλογο σκακιού. Η εξέλιξη του παιδιού ήταν ραγδαία και χωρίς μεγάλη προσπάθεια έφτασε να ανταγωνίζεται μεγαλύτερά του παιδιά και να γίνει μέσα σε διάστημα μικρότερο των 6 χρόνων ο καλύτερος παίκτης σκακιού που διαθέτει η πατρίδα μας.

Ακριβώς σ αυτήν την περίοδο πετυχαίνουμε σήμερα τον Νικολάκη, αλλά τα πράγματα δεν του πάνε δεξιά, όπως θα φανταζόταν κάποιος, καθώς ο νεαρός βρίσκεται τώρα επίκεντρο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου ντόπινγκ που αφορά το σκάκι και ξέσπασε όταν αμέσως μετά την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος βγήκε «θετικός» σε αντιντόπινγκ κοντρόλ που διεξήγαγε η πανελλήνια ομοσπονδία του αθλήματος.

Με μια πολύ λιτή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σκακιού γνωστοποίησε ότι «αθλητής μας βρέθηκε ντοπαρισμένος μετά την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Στο αίμα του ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά ΤΕΧΝΟΣΤΕΡΟΝΗΣ και ως εκ τούτου του αφαιρείται αμέσως το μετάλλιο και παραδίδεται στο πειθαρχικό της Ομοσπονδίας μας».

Ο κ. Λεωνίδας κόντευε να σκάσει, καθώς θεωρούσε, πως κάποιοι την είχαν στήσει στον γιο του, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τελικά έτσι όπως νόμιζε: Ο Νικολάκης υπό την πίεση των τύψεών του και της αληθινής λύπης του ξεδιάλυνε λίγες ώρες αργότερα τα πράγματα, παραδεχόμενος ότι μια μέρα πριν από τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος σκακιού, παρακολούθησε σε DVD τέσσερις ταινίες των Γκοντάρ και Τρυφώ.

Υποκινούμενος μάλιστα από τον πατέρα του, παραδέχθηκε το σφάλμα του, παρέδωσε αμέσως τα μετάλλια που είχε κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια και ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά του ντόπινγκ στο σκάκι και πιο αναλυτικά για την απαγόρευση ταινιών όπως «Συνέβη στην Αμερική, Η Ελεγεία του Έρωτα, Δυο τρία πράγματα που ξέρω γι Αυτήν κ.α».

Φυσικά, όμως, το ντόπινγκ βρίσκεται στον αθλητισμό πάντα ένα βήμα πριν από το αντιντόπινγκ γι αυτό και αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στο εμπόριο εκατοντάδες ταινίες μικρού μήκους σκανδιναβών κυρίως σκηνοθετών που δεν έχουν ακόμα περιληφθεί στον ευρύ κατάλογο των απαγορευμένων για σκακιστές ταινιών.

Βρέθηκε ντοπαρισμένος σε αγώνα σκάκι ή μπριτς. Στο αίμα του ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά τεχνοστερόνης . Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μια ημέρα πριν από τους αγώνες παρακολούθησε στο DVD ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ.
Τελικά του αφαιρέθηκε το μετάλλιο και ο ίδιος παραδέχθηκε το σφάλμα του ξεκινώντας ταυτόχρονα μια εκστρατεία κατά του ντόπινγκ στο σκάκι και πιο αναλυτικά για την (απαγορευμένων ταινιών όπως…)
Φυσικά το ντόπινγκ είναι στον αθλητισμό πάντα ένα βήμα πριν από το αντιντόπινγκ…..(συνέχεια) φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους δανών σκηνοθετών που δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στον κατάλογο των απαγορευμένων ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου